Jump to content

Podcast over de laatste dagen van Freddie Mercury 


de redactie

91 views

Op woensdag 24 november 2021 is het precies 30 jaar geleden dat Freddie Mercury overleed aan de slopende ziekte Aids. Daarmee kwam er een einde aan Queen, één van de populairste bands van de jaren '70 en '80. In de podcast-serie ‘De Laatste Dagen Van… Freddie Mercury’ blikken makers Wibo Dijksma, Anne Hurenkamp, Michiel Tjepkema en Queen-expert Edger Hamer terug op het turbulente leven van de zanger. De AVROTROS- en NPO Radio 5-podcast ‘De Laatste Dagen Van... Freddie Mercury’ is vanaf woensdag 17 november te beluisteren via nporadio5.nl/podcast en alle populaire podcast-apps.


In zes afleveringen worden Freddie’s laatste dagen nauwkeurig in kaart gebracht. Maar de makers staan ook stil bij de artiest Freddie Mercury, zijn onstuimige jaren vol seks, drugs en rock ‘n roll en uiteraard komt zijn legendarische werk met Queen uitgebreid aan bod. Samen met AVROTROS-dj Bart Arens ontleden de makers Freddie’s meesterwerk Bohemian Rhapsody, aan de hand van de originele meersporenopnames met zang, piano, bas, drums en gitaar. Tania Kross buigt zich over het revolutionaire opera-gedeelte in het nummer. 


Aan de hand van interviews met Freddie Mercury, oude en nieuwe interviews met familie, vrienden, bandleden, fans en andere betrokkenen, zeldzaam archiefmateriaal en natuurlijk de muziek van Freddie en Queen wordt een portret geschetst van zijn leven. In de laatste twee afleveringen reizen de makers af naar het Zwitserse Montreux - een geliefde plek van Freddie en Queen - waar zij een ontmoeting hebben met Peter Freestone. Twaalf jaar lang was hij Freddie’s persoonlijke assistent. Peter was erbij toen Freddie zijn laatste adem uitblies.

Over De Laatste Dagen Van… 


‘De Laatste Dagen Van…‘ is een podcast-serie waarin de laatste dagen van beroemde popsterren worden gereconstrueerd. Aan de hand van archiefmateriaal, interviews en uiteraard muziek worden intrigerende verhalen verteld rondom het leven en vooral de dood van diverse popiconen. In het eerste seizoen kwam de tragische dood en het levensverhaal van John Lennon aan bod.


De Laatste Dagen Van... Freddie Mercury is vanaf 17 november (deel 1 & 2), 24 november (deel 3 & 4) en 1 december (deel 5 & 6) te beluisteren via nporadio5.nl/podcast en alle populaire podcast-apps
 

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.