Jump to content

Golden Earring en Franse chansons populair bij stemmers Evergreen Top 1000 van NPO Radio 5


de redactie

726 views

Golden Earring en Franse chansons zijn dit jaar opvallend populair in de Evergreen Top 1000 van NPO Radio 5. Alle nummers van de Earring stijgen én de band krijgt er drie nieuwe noteringen bij. Het aandeel van het Franstalige repertoire stijgt naar 45 nummers; vorig jaar waren dat er nog 34.
 

Golden Earring maakte eerder dit jaar bekend te stoppen wegens de ziekte van medeoprichter George Kooymans. Hoogste notering van de Haagse rockband is Just A Little Bit Of Piece In My Heart op 27. Vorig jaar was dat nog Radar Love, nu op 29. De chanson stond dit jaar in de schijnwerper met onder meer het succesvolle optreden van de Franse Barbara Pravi tijdens het Eurovisie Songfestival in Rotterdam (haar Voilà eindigde op de tweede plek) en de goed bekeken tv-serie Chansons! van Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps. De hoogste Franstalige notering is voor Charles Aznavour met La Bohème op positie 23.
 

De Evergreen Top 1000 wordt uitgezonden van maandag 22 november tot en met vrijdag 26 november, dagelijks van 06.00 tot 20.00 uur op NPO Radio 5. Roller Coaster van Danny Vera is door de stemmers voor het tweede jaar op rij verkozen tot de nummer 1. De volledige lijst is te bekijken op nporadio5.nl
 

Hofleveranciers
The Beatles was de afgelopen edities de belangrijkste ‘hofleverancier’, maar dit jaar moet de band die titel delen met The Rolling Stones waarvan in augustus drummer Charlie Watts overleed: beide groepen zijn met 24 songs vertegenwoordigd. Van eigen bodem hebben The Cats de meeste noteringen (21), gevolgd door Golden Earring(s) en Boudewijn de Groot met allebei 13 nummers. Het aandeel Nederlands product blijft met in totaal 234 noteringen groot.
 

Nieuwkomers
De hoogste nieuwe binnenkomer is Hurt van Johnny Cash op 363. Opvallend: de klassieker Born To Be Wild van Steppenwolf staat dit jaar voor het eerst in de lijst, op 801. Andere nieuwkomers zijn bijvoorbeeld Hou Van Mij van 3JS (626), Midnight Special van Creedence Clearwater Revival (786) en Kus Mich Dan van Arno Adams (895). De grootste stijger is The End van The Doors, van 715 vorig jaar naar 292 nu. 


Oudste notering
Het oudste liedje in de Evergreen Top 1000 van 2021 is In The Mood van Glenn Miller uit 1940 op 863. Het grootste aandeel hebben nummers uit de jaren 70 met 361 noteringen, op de voet gevolgd door de sixties met 350. De langste song is te vinden op 36: Shine On You Crazy Diamond van Pink Floyd met een duur van 13.01 minuut; het kortste liedje is 36-24-36 van The Shadows met een lengte van 1.43 minuut en te vinden op plek 697.


Televisie
Manuëla Kemp en Henkjan Smits presenteren ook dit jaar weer het televisieprogramma NPO Radio 5 Evergreen Top 1000 (Omroep MAX), van maandag 22 november tot en met vrijdag 26 november rond 16:00 uur op NPO 1. Ze vertellen opmerkelijke verhalen uit de popgeschiedenis en laten de mooiste videoclips zien.


Meer informatie over de Evergreen Top 1000 is te vinden op de website van NPO Radio 5.


NPO Radio 5 is dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 en is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

  • reaction_title_1 1

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.