Spring naar bijdragen

KRO-NCRV brengt speciale radio-uitzending over podcastserie De verhoorkamer op NPO Radio 1  


de redactie

308 weergaven

Op zaterdag 25 maart van 19:00 tot 21:00 uur staat NPO Radio 1 in het teken van de nieuwe podcastserie De verhoorkamer. De podcast van KRO-NCRV is een vervolg op de onlangs uitgezonden documentaireserie De pompmoord. Presentator Ghislaine Plag gaat met podcastmaker Lot Buis én experts op juridisch, psychologisch en opsporings-vlak in gesprek om te zien of een valse bekentenis vandaag de dag nog steeds voorkomt. De eerste aflevering van de vijfdelige serie De verhoorkamer is vanaf 25 maart 10:00 uur te beluisteren via alle podcastapps.


Tijdens de speciale radio-uitzending van De verhoorkamer op NPO Radio 1 spreekt presentator Ghislaine Plag, naast maker Lot Buis, ook met andere specialisten zoals een rechercheur en een oud-rechercheur, strafrechtadvocaat Geertjan van Oosten, strafrechter Jacco Janssen en rechtspsycholoog Annelies Vredeveldt. Aan de hand van fragmenten uit de documentaires De Villamoord, De pompmoord en de podcast bespreekt Ghislaine met hen of het nog steeds kan: op basis van een valse bekentenis vast komen te zitten.


De verhoorkamer
Stel je voor: je wordt aangehouden voor een moord die je niet hebt gepleegd. Denk je dat je dan ooit in staat zou zijn om toch schuld te bekennen? Het antwoord is waarschijnlijk nee, maar toch gebeurt het vaker dan wordt gedacht. In de podcast De verhoorkamer zoekt journalist Lot Buis uit of een valse bekentenis vandaag de dag nog steeds voorkomt. Onder welke druk komt een verdachte te staan in de verhoorkamer? Wat gebeurt er met je psyche tijdens een verhoor? En zou dit iedereen kunnen overkomen?


De speciale radio-uitzending De verhoorkamer is te beluisteren op zaterdag 25 maart van 19:00 tot 21:00 uur op NPO Radio 1. 


De podcastserie is vanaf 25 maart wekelijks te beluisteren via de podcastapps.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.