Jump to content

Donnie en Chantal Janzen lanceren gezamenlijk nummer 'Schultenbräu' als Foute Anthem van Qmusic


de redactie

1916 views

Vandaag lanceert rapper Donnie samen met niemand minder dan Chantal Janzen hun eerste nummer samen. 'Schultenbräu' is door Qmusic gekozen als het Foute Anthem en zal deze maand veelvuldig te horen zijn op de radiozender. Als kers op de taart zullen de twee artiesten aan het einde van deze maand optreden tijdens de Foute Party in de Brabanthallen. Dit nieuws werd vanmiddag bekendgemaakt tijdens de middagshow van Domien Verschuuren op Qmusic.


Een maand geleden vroeg Domien Verschuuren aan rapper Donnie om een 'Foute Anthem' te creëren: een nummer dat gedurende de hele maand juni op Qmusic wordt gedraaid ter viering van de 'Foute Maand'. De artiest, bekend van hits zoals 'Bon Gepakt' met René Froger en 'Frans Duits' met Frans Duijts, nam deze uitdaging met enthousiasme aan. Hij dook de studio in met het door luisteraars voorgestelde thema 'bier' en presenteerde halverwege mei de eerste demo van het nummer 'Schultenbräu'. Het ontbrak echter nog aan een pakkende vrouwenstem. Vandaag maakte Donnie bekend dat hij deze heeft gevonden in niemand minder dan Chantal Janzen, tijdens de lancering van het nummer. De videoclip van het speciale duo, inclusief alle Qmusic-dj's, is nu online te bekijken.


Domien Verschuuren: "Wat begon als een spontaan idee is uitgegroeid tot een knallende meezinger! Na onder andere 'Atemlos Durch Die Nacht' van Helene Fischer, en 'Zij Weet Het' van Tino Martin, hebben we eindelijk een nummer dat speciaal gemaakt is om het Foute Anthem te worden. Ik ben supertrots dat we daar Donnie en Chantal voor hebben weten te strikken! Tijdens de Foute Party brengen ze Schultenbräu voor het eerst live ten gehore!"


Chantal Janzen: "Donnie bleef volhouden dat IK degene moest zijn met wie hij dit duet moest zingen. Dat het half in het Duits is, een taal die mij na aan het hart ligt, de catchy melodie èn Donnies humor maakten het voor mij makkelijk om ja te zeggen."


Donnie: "Eindelijk een samenwerking met Chantal! Ik heb altijd al iets met haar willen doen en toen de Qmusic-luisteraars met haar als suggestie voor dit nummer op de proppen kwamen, was het voor mij meteen duidelijk. En zeg nou zelf, Donnie en Chantie klinkt toch ook fantastisch? 


Foute Maand
De gehele maand juni staat in het teken van foute hits, oftewel de guilty pleasures uit de muziekgeschiedenis. De Foute Maand belooft een groot feest op de radio te worden, met onder andere de Foute 1500. Een hele week lang draait Qmusic de 1500 beste hits uit het Foute Uur, gekozen door de luisteraars. De Foute Maand wordt afgesloten met de Foute Party op 23 en 24 juni in de Brabanthallen. Daarna krijgt het publiek nog een kans om Chantal en Donnie live te zien tijdens Chantal's Pyjama Party in oktober.


Foute Anthems door de jaren heen

  • 'Ik ben Kachel' – OBZ (2022)
  • 'Hef Je Glas' – Marco Borsato, Rolf Sanchez & John Ewbank (2021)
  • 'Banana' - Conkarah & Shaggy (2020)
  • 'Zij Weet Het' – Tino Martin (2019)
  • 'Atemlos Durch Die Nacht - Helene Fischer (2018)

 


Afbeelding: Chantal Janzen en Donnie (Artwork Schultenbräu: 8Ball Music)

4 Comments


Recommended Comments

Wat ik niet begrijp hoezo zingt Chantal dan in het Duits Schultenbrouw en gebruikt niet de echte naam Schultenbräu? Met reclame voor het merk kan het niet te maken hebben omdat de naam in de titel juist is geschreven.

Link to comment

:(    :(  Mag ik een emmertje???? Elke keer als er weer zo'n onbenul van een liedje voorbij komt dan denk je "dit is het dieptepunt....." maar dit bewijst dat het nog dieper kan...  what's next????

Henk

Link to comment
1 uur geleden zei Henk-Anna Loog:

Elke keer als er weer zo'n onbenul van een liedje voorbij komt dan denk je "dit is het dieptepunt....." maar dit bewijst dat het nog dieper kan...

Op zich ook een prestatie. 😉 Maar ik vrees dat ze de bodem nooit zullen bereiken.

  • reaction_title_1 1
Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.