Spring naar bijdragen

De Warmste Week maakt thema 2023 bekend: Opgroeien zonder zorgen


de redactie

341 weergaven

Niet iedereen heeft het geluk om op te groeien zonder zorgen. Daarom zal De Warmste Week dit jaar vlammen voor een veilige plek voor ieder kind en elke jongere. VRT-ambassadeurs Danira Boukhriss Terkessidis (VRT 1), Eva De Roo (Studio Brussel), Sander Gillis (MNM) en Sarah Mouhamou (Ketnet) roepen heel Vlaanderen op om projecten in te dienen rond dit thema. De geselecteerde projecten steunen kan vanaf dit najaar.


Opgroeien zonder zorgen
Het schooljaar loopt op zijn einde en voor veel kinderen en jongeren staat een lange zomervakantie te wachten. Het ideale moment om eens lekker te ontspannen, maar niet iedereen heeft dat geluk. Zo groeit naar schatting 1 op 10 minderjarigen op in een onveilige situatie. 1 op 3 kreeg al te maken met een vorm van cyberpesten en zelfs bijna 3 op 4 heeft bij het sporten al eens grensoverschrijdend gedrag ervaren. Dat is veel, heel veel en daar wil De Warmste Week verandering in brengen. 


Vier VRT-gezichten roepen heel Vlaanderen op om vanaf vandaag projecten in te dienen rond opgroeien zonder zorgen. Danira Boukhriss Terkessidis (VRT 1), Eva De Roo (Studio Brussel), Sander Gillis (MNM) en Sarah Mouhamou (Ketnet) bundelen de krachten om iedereen warm te maken voor het thema.


Eva De Roo, ambassadeur: "We zijn allemaal kind geweest. Knutselen, ravotten, puberen: iedereen verdient een warme jeugd en alle kansen om zich te ontplooien. Helaas hebben veel kinderen en jongeren die kansen niet. Daarom wil ik samen met Danira, Sander en Sarah aan heel Vlaanderen vragen om in actie te komen voor De Warmste Week. Samen gaan we weer acties organiseren, vlammetjes kopen, koekjes bakken en platen aanvragen voor het goede doel!"


Bestaande of nieuwe verenigingen kunnen vanaf vandaag een project indienen bij het DWW-fonds van de Koning Boudewijnstichting. Via dit fonds zal De Warmste Week concrete projecten selecteren en ondersteunen. De projecten kunnen zich op 4 domeinen situeren: thuis, onderwijs, vrije tijd en online. De selectie van De Warmste Week-projecten gebeurt door een onafhankelijke jury. Bruno Vanobbergen, waarnemend administrateur-generaal van het Vlaams Agentschap Opgroeien en voormalig kinderrechtencommissaris, benadrukt het maatschappelijk belang van opgroeien zonder zorgen.


Bruno Vanobbergen: "Nogal wat kinderen en jongeren geven vandaag het signaal dat ze onvoldoende veilig opgroeien. Onveilige thuissituaties, stress op school, geen recht op vrije tijd en de invloed van sociale media maken hen vaak heel kwetsbaar. Ik ben daarom bijzonder blij dat De Warmste Week voor dit thema heeft gekozen. Zo kunnen we samen een verschil maken voor de kinderen en jongeren van nu, maar tegelijk ook voor de toekomst."
Projecten indienen kan vanaf vandaag tot donderdag 31 augustus. Meer info over welke projecten geselecteerd kunnen worden voor De Warmste Week is te vinden op dewarmsteweek.be


Met de warme steun van KBC 
Net als de vorige jaren engageert KBC zich als exclusieve hoofdpartner om De Warmste Week te ondersteunen en mee verder uit te bouwen. 


David Moucheron, CEO KBC België: "Als bank-verzekeraar van hier zetten we ons elke dag in om een positieve impact te hebben op mens, maatschappij en milieu. In het geval van De Warmste Week nemen we dat heel letterlijk. Samen met alle KBC'ers gaan we dit jaar vlammen om onze jongeren de toekomst te geven die ze verdienen. Want enkel als kinderen opgroeien zonder zorgen kunnen ze zichzelf zijn, dromen over hun toekomst en hun plannen realiseren."


De Warmste Week vindt dit jaar plaats van maandag 18 tot en met zondag 24 december en is te volgen op VRT 1, Studio Brussel, MNM, Ketnet en VRT MAX. De uitvalsbasis wordt dit jaar Brugge.


Meer informatie over De Warmste Week 2023 is te vinden op dewarmsteweek.be.


Afbeelding: Eva De Roo, Sarah Mouhamou, Sander Gillis en Danira Boukhriss Terkessidis (foto VRT)

  • Vind ik leuk 1

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.