Spring naar bijdragen

Kristel Verbeke versterkt consumententeam Radio2


de redactie

437 weergaven

Vanaf maandag 8 januari presenteert Xavier Taveirne het nieuwe consumentenprogramma op Radio2, elke weekdag tussen 9 en 10 uur. Xavier zal het radioprogramma niet alleen maken. Hij krijgt hulp van een team én de Radio2-luisteraars. Een van de mensen die Xavier zal bijstaan om consumenten sterker en slimmer te maken, is Kristel Verbeke.


Eerder hielp Kristel, in het VRT 1-programma Geld gezocht, al gezinnen om hun budget op orde te krijgen. Dat deed ze samen met Kamal Kharmach. In Zorgen voor mama, ook op VRT 1, praat ze met moeders die laten zien en voelen wat het betekent om in armoede te leven. Haar expertise zet Kristel voortaan ook in bij Radio2.


Koopjes? Niet altijd goeie zaak
Kristel houdt Xavier met de voetjes op de grond en zorgt dat consumeren betaalbaar blijft binnen elk budget. Hoe blijven de tips die Xavier geeft, betaalbaar voor iedereen? Zijn ze toepasbaar op elk budget? Mensen die veel verdienen, hebben vaak veel kosten. Mensen die minder of erg weinig verdienen, hebben minder keuze. Op reis gaan bijvoorbeeld, is voor iedereen anders en moet je ook telkens anders aanpakken. Beleggen is niet alleen voor de rijken, ook als je minder hebt kun je slim beleggen, maar dan moet je wel de juiste keuze maken. Inkopen doen doe je naar je budget.


Eén van de dingen waar Kristel bij zal helpen, zijn de koopjes. Dé periode om allerlei spullen te kopen? Niet meteen! Let op voor verleiding, hou je aan je budget en koop niet zomaar alles, want je doet niet altijd een goeie zaak. De winterkoopjes zullen een week bezig zijn wanneer het nieuwe consumentenprogramma van start gaat, meteen het goeie moment om daar even stil bij te staan.


Meer nieuws tijdens Radio2 Top2000
Hoe het nieuwe consumentenprogramma zal heten, is nog niet bekend. Dat onthult Xavier tijdens de Radio2 Top2000, tussen kerst en nieuw. Dan kom je ook te weten wie er nog deel uitmaakt van het team rond Xavier.


Dat is meteen het begin van een breder VRT-verhaal. Xavier zal ook op VRT NWS, VRT MAX en andere VRT-merken de Vlaming helpen en informeren rond consumentenzaken.


Afbeelding: Kristel Verbeke (foto VRT)

  • Vind ik leuk 1

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.