Spring naar bijdragen

Stefan Stasse in de podcastserie RadioReuzen over zijn unieke manier van radiomaken


de redactie

310 weergaven

Donderdagavond neemt Stefan Stasse met een staatsbegrafenis afscheid van De Staat van Stasse en NPO Radio 2. Vanaf januari 2024 is hij op vrijdag, zaterdag en zondag te horen bij KRO-NCRV op NPO Radio 5 met een gloednieuw programma. Op die zender is Stefan nu alleen te horen in Goudmijn op de zondagmiddag. In het nieuwe jaar is hij drie keer per week onderweg voor zijn Magical Mystery Tour. Dat lijkt direct al een titel die hem op het lijf geschreven is. Bert Kranenbarg legt de rode loper alvast uit voor zijn KRO-NCRV-collega Stefan Stasse op NPO Radio 5.


Als voorbereiding heeft Bert gesproken met collega’s die al lang met Stefan werken of gewerkt hebben, zoals Peter van Bruggen, Emmely de Wilt, Tim Daemen, Jacques ‘meneer’ van Aelst, Elly van Loenen, Margot Maas, Cor van de Voorproductie ofwel Coen Snijder.


Hoe is het om samen met Stefan radio te maken? Waarom komen zijn programma’s nooit vanuit een studio, maar spelen ze zich af in een theater, in een goudmijn of in een eigen staat? Hoe lopen fantasie en werkelijkheid door elkaar heen, maar zorg je dat het niet ontspoort? Waarom klinkt zelfs de Top 2000 anders in de uren dat Stefan presenteert? Kortom: wat is de Stefan Stasse-manier van radiomaken? Al deze vragen worden uitgebreid beantwoord in aflevering 44 van de podcastserie RadioReuzen. De aflevering is nu te horen via NPO Luister en de bekende podcastkanalen.


Eerder al maakte Bert Kranenbarg in deze podcastserie portretten over ondermeer Met het oog op morgen, Joost den Draaijer/Willem van Kooten, Cappuccino van Sjors Fröhlich, De Meurders Methode over Felix Meurders, Ochtendshows met Edwin Evers, de Arbeidsvitaminen, Radionieuws, de Avondspits en de Dik Voormekaarshow.

 

Afbeelding: Stefan Stasse en Bert Kranenbarg (foto KRO-NCRV)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.