Jump to content

Nieuw Bestuurslid Lucien Brouwer versterkt Digitale Transitie bij Publieke Omroep


de redactie

140 views

De Nederlandse publieke omroep heeft Lucien Brouwer per 1 juli benoemd als bestuurder van de NPO, zo kondigt de Raad van Toezicht aan. Met deze benoeming richt de publieke omroep zich op het verder ontwikkelen van de verschuiving naar on demand en online mediagebruik, evenals de verdere uitbouw van de platforms NPO Start en NPO Luister.


Tjibbe Joustra, Voorzitter Raad van Toezicht van de NPO, benadrukt de keuze voor Brouwer vanwege zijn achtergrond en ruime ervaring, die hem de juiste persoon maken om de digitale transitie van de publieke omroep voort te stuwen en te versnellen. "Samen met Frederieke Leeflang gaat hij uitvoering geven aan de gezamenlijke strategie van de NPO en de omroepen, met een specifieke focus op online mediagebruik," voegt Joustra toe.


Brouwer heeft een indrukwekkende staat van dienst, waaronder zijn rol als Chief Marketing Officer bij RTL Nederland, waar hij verantwoordelijk was voor de groei en ontwikkeling van het digitale platform Videoland. Met ervaring bij grote (media)merken zoals KPN, UPC Nederland/Ziggo en Liberty Global, heeft hij zich gericht op digitale productinnovatie, klanttevredenheid en veranderprocessen.


"In het dynamische medialandschap wil ik graag een bijdrage leveren aan het verder ontwikkelen van de platforms van de publieke omroep," zegt Brouwer. "Ik ga me ervoor inzetten om de zichtbaarheid en vindbaarheid van de programma’s te optimaliseren. Ik kijk uit naar de samenwerking met alle collega’s van de NPO, de omroepen en andere betrokken partijen."


Met de benoeming van Brouwer neemt hij de rol over van huidig NPO-bestuurder Paul Doop, die de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. Joustra bedankt Doop voor zijn inzet en betrokkenheid gedurende de afgelopen vijf jaar en erkent zijn bijdrage aan de publieke omroep.


Op 1 juni treedt Lucien Brouwer in dienst bij de NPO en vanaf 1 juli maakt hij officieel deel uit van de Raad van Bestuur van de NPO.
 

Afbeelding: Lucien Brouwer (NPO / Roy Beusker) 

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.