Spring naar bijdragen

NPO Radio 1 brengt Europese Verkiezingen dichtbij huis


de redactie

177 weergaven

NPO Radio 1 besteedt de komende weken veel aandacht aan de Europese verkiezingen, met een reeks programma’s die het publiek betrekken en informeren.


DIDD Verkiezingscafé
Tijdens de verkiezingscampagne opent het DIDD Verkiezingscafé (EO) dagelijks zijn deuren van dinsdag 21 mei tot en met vrijdag 31 mei om 18:30 uur. Europese lijsttrekkers en landelijke partijkopstukken worden geïnterviewd over hun politieke plannen. Het café verplaatst zich door het land, waarbij het publiek welkom is om vragen te stellen. Het programma is live te horen op NPO Radio 1 en te zien op het YouTube-kanaal van de zender.


Europa Draait Door
In aanloop naar de verkiezingen gaat de populaire podcast Europa Draait Door (VPRO) op tournee. Tim de Wit en Arend Jan Boekestijn nodigen prominente gasten uit voor debatten in theaters door heel Nederland en bezoeken universiteiten en hogescholen.


Bureau Buitenland
Bureau Buitenland (VPRO) volgt de weg naar de Europese verkiezingen met de EUropa Express. Dit programma doet verschillende stations aan om te zien wat er speelt in de lidstaten en welke thema's de campagnes domineren, zoals landbouw, vergroening, migratie, veiligheid en Europese uitbreiding.


NOS Europa Kiest
De Europese Parlementsverkiezingen vinden plaats van donderdag 6 juni tot en met zondag 9 juni. Nederland stemt op donderdag 6 juni, met die avond vanaf 20.30 uur het programma NOS Europa Kiest: de Stemming, inclusief exitpolls en politieke duiding. Op zondag 9 juni, wanneer alle lidstaten hebben gestemd, volgt om 20:30 uur NOS Europa Kiest: de Uitslagen, met om 23:00 uur de prognose van de samenstelling van het Europees Parlement en de definitieve uitslag voor Nederland.


Bureau Buitenland Special
Op 10 juni, de dag na de verkiezingen, is er van 13:30 tot 14:30 uur een extra lange uitzending van Bureau Buitenland op NPO Radio 1. Presentatoren Sophie Derkzen en Tim de Wit bespreken de uitslagen samen met hun gasten vanuit Hilversum en Brussel.


Meer informatie over de Europese Parlementsverkiezingen is te vinden op: www.npo.nl/europese-verkiezingen.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.