Jump to content

Nieuw Johnny Cash album in première bij EO's 'De avond van 5'


de redactie

194 views

Het EO-radioprogramma 'De avond van 5' staat op donderdag 27 juni geheel in het teken van Johnny Cash. Ter ere van de release van het nieuwe postume album 'Songwriter', dat op vrijdag 28 juni uitkomt, zal de uitzending van 20:00 tot 23:00 uur exclusieve nieuwe nummers van het album laten horen.

 

Tijdens de uitzending zal de Johnny Cash tributeband Def Americans optreden. Presentator Gerja Wolf zal daarnaast gesprekken voeren met Cash-deskundigen en fans Roelof Hemmen en Luuk Rijneveld, waarbij zij hun inzichten en meningen over het nieuwe album delen.


Nieuwe album 'Songwriter'
Het album 'Songwriter' wordt postuum uitgebracht door de zoon van Johnny Cash en bevat oude opnames uit 1993. Deze opnames zijn voorzien van nieuw ingespeelde instrumentale arrangementen door artiesten die destijds met Cash hebben samengewerkt. Hoewel twee nummers al bekend zijn, zullen de overige nieuwe nummers voor het eerst in Nederland te horen zijn tijdens de uitzending van 'De avond van 5'.


Live optredens en experts
Def Americans, de Nederlandse tributeband van Johnny Cash, zal live optreden in de studio. Roelof Hemmen en Luuk Rijneveld, die uitgebreide kennis hebben van het leven en werk van Johnny Cash, zullen achtergrondinformatie en hun visie op de nieuwe nummers geven. Rijneveld heeft zelfs zijn scriptie aan de legendarische zanger gewijd.


Johnny Cash's invloed en erfenis
Johnny Cash, een gelovig man en een bron van inspiratie voor velen, beleefde in 1993 een dieptepunt in zijn carrière. Na een symbolische daad waarbij hij zijn prijzen en platen in een vijver gooide, begon hij aan een nieuw hoofdstuk. In 1994 bracht hij het album 'American Recordings' uit, waarmee hij opnieuw zijn legendarische status bevestigde. Zijn laatste albums, gekenmerkt door melancholie en spijt, spraken een jong publiek aan en zorgden voor een nieuwe schare fans. Cash blijft een van de meest invloedrijke artiesten aller tijden.


Uitzending en albumrelease
'De avond van 5' is te beluisteren op donderdag 27 juni van 20:00 tot 23:00 uur op NPO Radio 5. Het nieuwe album 'Songwriter' van Johnny Cash is vanaf vrijdag 28 juni beschikbaar.


Afbeelding: EO-presentator Gerja Wolf (foto EO / Willem-Jan de Bruin)

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.