Spring naar bijdragen

Het Geluid is terug bij Qmusic met 27ste editie


de redactie

881 weergaven

Donderdag start bij Qmusic de nieuwe editie van het populairste radiospel van Nedeland: Het Geluid. In totaal zijn er sinds de start van het spel in 2007 al 26 geluiden voorbij gekomen, die in totaal ruim 900.000 euro waard waren.


De waarde van Het Geluid start op 2.500 euro en elke keer dat er een fout antwoord gegeven wordt, neemt de waarde toe met 100 euro. Als Mattie & Marieke weer te horen zijn in de ochtend, start de 100.000 euro SuperRonde weer. Dan is Het Geluid elke ochtend om 07:30 uur een ton waard, ongeacht de waarde van dat moment.

 

Telefoon leverde meer dan 60.000 euro op
Mensen zijn rijk geworden door het herkennen van een fotolijstje, zwabber en een beschermhoesje van de telefoon. Deze geluiden brachten in het bestaan van het radiospel het meeste geld op:

  1. Vastklikken van het lipje van een fotolijstje - €63.700 (2017)
  2. Telefoon in een beschermhoesje klikken - €63.500 (2011)
  3. Uitschuiven van een zwabber - €62.400 (2008)


In totaal heeft Qmusic in de tijd dat Het Geluid gespeeld wordt meer dan 900.000 euro aan prijzengeld uitgekeerd aan de winnaars. Als Het Geluid dit keer tijdens de SuperRonde geraden wordt, doorbreekt het radiostation het magische bedrag van een miljoen aan prijzengeld.


Google Assistent
Het Geluid is  ook te spelen met de Google Assistent. Quizmasters Mattie & Marieke nemen luisteraars mee langs opgaven uit de rijke historie van bijna vijftien jaar Het Geluid. Het Geluid is een van de eerste games die in de Nederlandse versie van de Google Assistent te vinden is. Het spel wordt geactiveerd door het commando 'Praat met Het Geluid van Qmusic' te zeggen tegen de spraakassistent. De game kan gespeeld worden met de Google Home of via de Google Assistent app op de smartphone.

  • Treurig 1

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.