Spring naar bijdragen

Danny Vera wint twee Top 4000 Awards


de redactie

1771 weergaven

Danny Vera heeft met zijn single 'Roller Coaster' een unieke prestatie neergezet in de Top 4000 van Radio 10 die aanstaande woensdag van start gaat. De zanger is met zijn liedje vanuit het niets in de Top 10 van de hitlijst binnengekomen op nummer 8. Op deze positie staan meestal popklassiekers als 'In The Air Tonight, 'Hotel California' en 'Bohemian Rhapsody'. Danny Vera is hiermee de hoogst genoteerde Nederlandse artiest én de hoogste nieuwe binnenkomer ooit. Radio 10-dj's Gerard Ekdom en Jeroen Nieuwenhuize verrasten de zanger live in de uitzending van 'Veronica Inside' met het goede nieuws en bekroonden deze uitzonderlijke prestatie met twee Radio 10 Top 4000 Awards.

 

In de vorige editie van de Top 4000 was BLØF de hoogste nieuwe binnenkomer in de hitlijst. De Zeeuwse band behaalde toen de 60e positie met hun single 'Zoutelande'. De hoogst genoteerde Nederlandse artiest was vorig jaar Golden Earring met 'Radar Love' op nummer 24. 
 

Danny Vera: "Dat ik zo hoog in de lijst sta, komt door luisteraars die het liedje dat ik heb gemaakt heel erg mooi vinden en dat vind ik alleen maar heel fijn. Ik ben heel erg dankbaar dat mensen het mooi vinden!"


Top 10
De nummers 4000 tot en met 11 zijn vanaf vanavond te bekijken via de website van Radio 10. Hoe de top 10 van de hitlijst er precies uitziet blijft nog even geheim. Aanstaande woensdag worden de artiesten en nummers die de top 10 hebben bereikt in willekeurige volgorde bekendgemaakt. Op 19 december zal duidelijk worden op welke positie zij daadwerkelijk zijn geëindigd. 


Top 4000
De Top 4000 is de grootste en meest complete hitlijst van Nederland, samengesteld door luisteraars. Van grote popklassiekers tot vergeten hits en guilty pleasures: alles staat er in. De vijftiende editie van de Top 4000 gaat woensdag 4 december om 07:00 uur van start bij 'Ekdom in de Morgen' en op dinsdag 24 december rond 19:00 uur is de ontknoping. De lijst is iedere dag van 06:00 uur tot 24:00 uur te horen bij het muziekstation met de grootste hits aller tijden. In de nachtelijke uren wordt er een herhaling van de dag ervoor uitgezonden. 
 

De 'Top 4000' is van woensdag 4 december tot en met dinsdag 24 december te horen bij Radio 10.


Afbeelding: Radio 10-dj Jeroen Nieuwenhuize, Danny Vera, Radio 10-dj Gerard Ekdom (foto Radio 10)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.