Spring naar bijdragen

NPO Radio 5-programma Volgspot zoekt creativiteit in crisistijd


de redactie

983 weergaven

Het NPO Radio 5-programma Volgspot van KRO-NCRV nodigt artiesten de komende maanden uit om aan de slag te blijven. Tekstschrijvers, muzikanten en cabaretiers worden uitgedaagd om een tekst te schrijven die te maken heeft met de situatie waar we ons in bevinden. In de rubriek ‘Niet zonder ons’ laat Volgspot vier dagen per week de creatieve resultaten horen. Uiteraard staat er een financiële vergoeding tegenover.


Presentatoren Hijlco Span en Astrid de Jong: “We zitten met zijn allen in een situatie waarin we het beste van proberen te maken. Zelfstandigen in de cultuurhoek worden direct getroffen doordat al hun optredens zijn gecanceld. Op de deze manier hopen we het creatieve brein draaiende te houden en kunnen we artiesten financieel een klein steuntje in de rug geven. Het sluit goed aan bij de visie van de KRO-NCRV: ‘Laten we wat meer naar elkaar omkijken'. De titel van de rubriek ‘Niet zonder ons’ verwijst natuurlijk naar het nummer van Ramses Shaffy. Wij kunnen niet zonder cultuur en artiesten kunnen niet zonder publiek. We moeten blijven lachen, werken en bewonderen...”


De teksten voor ‘Niet zonder ons’ mogen overal over gaan, zolang er een link is met de huidige situatie. Nummers over thuiswerken, het hardwerkende zorgpersoneel of het uitstel van het EK-voetbal. Van een vertaling van ‘Don’t stand so close to me’ tot een conference over sociale onthouding.


Wie mee wil doen kan een mailtje sturen aan: volgspot@kro-ncrv.nl.


Volgspot van KRO-NCRV is iedere werkdag tussen 20:00 en 22:00 uur te beluisteren op NPO Radio 5 en wordt gepresenteerd door Hijlco Span en Astrid de Jong.


Afbeelding: Hijlco Span (foto Stijn Ghijsen)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.