Jump to content

Omroep Brabant gaat dit jaar op zoek naar het beste carnavalsliedje 'allertijden'


de redactie

384 views

In dit vreemde corona-jaar, waarin carnaval is afgelast, gaat Omroep Brabant op zoek naar de allerbeste carnavalsliedjes van de afgelopen decennia. Dit jaar is anders dan andere jaren en dat vraagt om een andere verkiezing. Dit jaar dus niet de beste liedjes van dít jaar, maar 33 klassiekers van de bovenste plank die gaan strijden om de winst. Samen met een deskundige jury bepaalt het publiek uiteindelijk de definitieve ranglijst van de 'Kies Je Kraker 33' op Omroep Brabant.


De jury is de afgelopen weken in de historie van de Kies Je Kraker verkiezing gedoken. De beste winnaars van de afgelopen jaren zijn aangevuld met grote klassiekers die iedereen meezingt. Dat resulteert uiteindelijk in een lijst met 30 nummers. En heel belangrijk: het is bijna allemaal kei-Brabants! "Aangezien we vast een liedje zijn vergeten, hebben we drie plekjes open gelaten. Het publiek mocht met suggesties komen en die hebben we toegevoegd aan de lijst", aldus Maarten Kortlever van Omroep Brabant. De 33 liedjes zijn vanaf nu terug te vinden op www.omroepbrabant.nl/kiesjekraker. Daar kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriet.


Het publiek is nu aan zet. "Dat doen we in twee delen", legt Kortlever uit. "De eerste week mag iedereen een stem uitbrengen. Op zaterdag 6 februari bevriezen we de onderste 22 liedjes. Vanaf dat moment gaan de bovenste 11 opnieuw de strijd met elkaar aan." Stemmen kan uiteindelijk tot 11 februari 20:00 uur. De winnaar wordt een dag later, vrijdag 12 februari bekend gemaakt tijdens de speciale uitzending van 3 Uurkes Vurraf tussen 15:00 en 18:00 uur.


En welke volgorde het ook wordt, het zijn allemaal stuk voor stuk klassiekers. De hele lijst wordt op de radio uitgezonden op zaterdag 13 februari van 20:00 tot 23:00 uur. Je kunt via de website omroepbrabant.nl luisteren, maar ook via de ether. West-Brabant FM 91.0, Midden-Brabant FM 91.9, Noordoost-Brabant FM 95.8 en Zuidoost-Brabant FM 87.6. De ideale muziek voor een klein corona-proof carnavalsavondje... #kleinfisjenie


Afbeelding : Lamme Frans (foto Omroep Brabant)

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...