Spring naar bijdragen

Radio2 en VRT 1 organiseren 'Het grootste Lichtpunt tegen Kanker'


de redactie

404 weergaven

Tijdens het afsluitende moment van Lichtpuntjes tegen Kanker hebben VRT 1 en Kom op tegen Kanker duizenden lampionnen aangestoken als symbool van hoop, steun en troost. Gedurende de afgelopen weken hebben ze Vlaanderen opgeroepen om een Lichtpuntje te creëren voor iemand die steun nodig heeft. Tijdens het live evenement op VRT 1 werd het nummer 'What happens in your brain' uitgevoerd door Kids with buns terwijl de zee van Lichtpuntjes oplichtte. Hiermee werd De Schorre in Boom omgetoverd tot 'Het grootste Lichtpunt tegen Kanker'. De actie heeft 869.042 euro opgebracht, waarmee Kom op tegen Kanker kan blijven strijden tegen kanker.


Op dit moment leven er in Vlaanderen 337.733 mensen met of na kanker, waarvan de diagnose in de afgelopen 20 jaar is gesteld. Om hen een hart onder de riem te steken, hebben Kom op tegen Kanker en VRT heel Vlaanderen opgeroepen om een Lichtpuntje te kopen en op te dragen aan een dierbare. Lichtpuntjes bieden hoop, warmte, steun en troost.


David Vansteenbrugge, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker, bedankt iedereen die een lichtpuntje heeft gecreëerd. 'Het grootste Lichtpunt tegen Kanker' straalde als nooit tevoren. Laten we deze warmte vasthouden en het hele jaar door tonen aan mensen met kanker en hun naasten.


In totaal werden er 36.501 Lichtpuntjes opgedragen aan een dierbare. Sommige mensen deden dit alleen, terwijl anderen dit samen met familie, vrienden of collega's deden. Met de opbrengst van Lichtpuntjes tegen Kanker kan Kom op tegen Kanker blijven strijden tegen kanker en de behandelingen en zorg verbeteren.


Dit jaar konden bezoekers voor het eerst via een wandelpad tot in het hart van het Grootste Lichtpunt wandelen. Livemuziek van lokale bands en muziekverenigingen zorgden voor sfeer in en rondom het Lichtpunt.


Op VRT 1 werden gedurende de hele week live Lichtpuntjes tegen Kanker uitgezonden. Siska Schoeters ontving elke avond gasten in de studio en luisterde naar hun ontroerende verhalen. Onder andere Mart kwam langs, die haar ervaringen deelde over haar strijd tegen kanker.


Ook op Radio2 deelde Margaux Bogaert dagelijks hartverwarmende verhalen over kanker en droegen luisteraars Lichtpuntjes op aan hun geliefden.


De Lichtpuntjes tegen Kanker-campagne is een initiatief van Kom op tegen Kanker en VRT.


Afbeelding: Lichtpuntjes tegen Kanker (foto Bram Tack/VRT)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.