Spring naar bijdragen

Stairway To Heaven hoogste nieuwe binnenkomer in Evergreen Top 1000 van NPO Radio 5


de redactie

1302 weergaven

Led Zeppelin’s Stairway To Heaven is op nummer 37 de hoogste nieuwe binnenkomer in de NPO Radio 5 Evergreen Top 1000. Dat maakte presentator Bert Kranenbarg (KRO-NCRV) zojuist bekend op NPO Radio 5. Harrie Jekkers is met Ik Hou Van Mij de hoogste Nederlandstalige binnenkomer op 539. Luisteraars stemden volop op Bohemian Rhapsody van Queen, waardoor de plaat met maar liefst 939 plekken steeg. De plaat is daarmee de snelste stijger ooit in de Evergreen Top 1000. Hofleverancier in de lijst zijn opnieuw The Beatles.


Maandag 27 november start de tiende editie van de Evergreen Top 1000 op NPO Radio 5. De Evergreen Top 1000 is tot en met vrijdag 1 december elke dag tussen 07:00 uur en 20:00 uur te horen. De presentatoren tellen in vijf dagen af naar de nummer 1: Het Dorp van Wim Sonneveld.


Binnenkomers
Naast Stairway To Heaven is ook Child in Time hoog de lijst binnengekomen. Het nummer van Deep Purple staat op plek 60. Een plek lager, op 61, staat Paradise By The Dashboard Light van Meat Loaf. Nederlandstalige nieuwe binnenkomers zijn Harrie Jekkers, Rob de Nijs met Zo Zal Het Zijn op 541 en BLØF met Liefs Uit Londen op plek 560.


Arjan de Ruiter, Music Director NPO Radio 5: “De 10e editie van de Evergreen Top 1000 laat zien dat de lijst meer dan ooit in beweging is. We zien dit jaar maar liefst 177 nieuwe binnenkomers in de lijst. U2, Pink Floyd, maar ook Adele, Ilse DeLange en BLØF hebben dit jaar een plek in de Evergreen Top 1000. Natuurlijk zijn ook de vertrouwde nummers van ABBA, Boudewijn de Groot en The Beatles weer te horen.”


Stijgers
Queens Bohemian Rhapsody heeft een sprong gemaakt van plek 953 naar 14. Ook Sandy Coaststijgt flink in de lijst van 930 naar 238 met het nummer The Eyes of Jenny. De derde grootste stijger is Dana met All Kinds of Everything van 956 naar 420.


Hofleveranciers
The Beatles staan dit jaar met 32 platen in de NPO Radio 5 Evergreen Top 1000. Vorig jaar stonden ze nog met 35 nummers in de lijst. 'The King' Elvis Presley staat op de tweede plek met 25 tracks. De derde plek wordt bezet door The Rolling Stones met 21 nummers (19 vorig jaar). Cliff Richard is hiermee uit de top 3 gevallen en staat op plek 5 met 20 platen.


Al eerder werd bekend dat Het Dorp van Wim Sonneveld favoriet was onder de luisteraars van NPO Radio 5. De hele lijst is te vinden op www.nporadio5.nl.


NPO Radio 5
NPO Radio 5 brengt classics en evergreens in combinatie met nieuws, informatie en service. De publieke zender is voor alle luisteraars die de goede muziek van de afgelopen decennia én een prettige sfeer waarderen. NPO Radio 5 is overal in Nederland te beluisteren via de kabel (bel gratis 0800-0900500 voor kabelfrequenties), online via de livestream op nporadio5.nl, met de app van NPO Radio 5 en Digital Radio +.

1 Opmerking


Aanbevolen antwoorden

Nog iets opvallends; Status Quo debuteert (mede namens mijn stemmen!) met 3 platen in de Evergreen Top 1000.

 

Status Quo in Evergreen Top 1000 van 2017.PNG

bewerkt door melle
Link naar opmerking
Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.