Spring naar bijdragen

NPO: Tjibbe Joustra nieuwe voorzitter Raad van Toezicht


de redactie

1224 weergaven

Tjibbe Joustra is vandaag benoemd tot lid en voorzitter van de Raad van Toezicht van de NPO. Joustra (67) is sinds 2011 voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid en bekleedde in het verleden tal van topfuncties in het openbaar bestuur.
 

Joustra zal samen met zijn collega’s uit de Raad van Toezicht toezien op de uitvoering van het beleid door de Raad van Bestuur van de NPO en die met raad en daad gevraagd en ongevraagd adviseren. Joustra volgt Lizzy Doorewaard op, die de afgelopen maanden na het vertrek van Bruno Bruins waarnemend voorzitter was van de Raad van Toezicht.
 

Shula Rijxman, voorzitter van de Raad van Bestuur: “We zijn zeer verheugd met de komst van Tjibbe Joustra. Met zijn grote staat van dienst binnen de publieke zaak en zijn uitgebreide kennis en ervaring met complexe onderwerpen, is hij bij uitstek geschikt voor deze functie. We zijn Lizzy veel dank verschuldigd voor haar werk in de afgelopen maanden en zijn blij dat ze voor de raad van toezicht behouden blijft.”
 

De benoeming van de Voorzitter van de Raad van Toezicht is gedaan door een onafhankelijke benoemingsadviescommissie. Deze heeft Joustra voorgedragen als voorzitter waarna minister Slob van OCW die voordracht formeel heeft bekrachtigd.

2 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Juul

Geplaatst (bewerkt)

Ja, weinigen weten het nog, het geheugen is vluchtig.

Als er toch geen journalisten waren……………...

 

 

Bron: WiKI  -  https://nl.wikipedia.org/wiki/Tjibbe_Joustra_(bestuurder)

 

UWV[bewerken]

In januari 2002 werd Joustra voorzitter van de Raad van Bestuur van de uitkeringsinstantie UWV. In 2003 raakte hij in opspraak door een miljoenen verslindende verbouwing van het hoofdkantoor van deze dienst, en met name van de directievertrekken. Deze zouden somptueus aangekleed zijn met natuursteen en kersenhout en dergelijke. Dit was in schril contrast met de reorganisatie bij het UWV waarbij honderden banen geschrapt werden. De dure verbouwing kwam aan het licht doordat RTL heimelijk gefilmde beelden binnen het UWV-gebouw openbaar maakte.[1] Nadat over deze affaire Kamervragen waren gesteld, raakte Joustra in een conflict verwikkeld met minister van Sociale Zaken Aart Jan de Geus. Hij zou de minister hierover onjuist hebben ingelicht. Op 14 februari 2004 eiste De Geus het vertrek van Joustra,[2] en in maart 2004 kwamen ze een vertrekprocedure overeen. De vertrekprocedure hield onder andere in dat Joustra binnen een jaar een nieuwe passende functie binnen de publieke sector zou krijgen, Joustra vertrok op 1 april 2004 bij het UWV.

bewerkt door Juul
Link naar opmerking
Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.