Spring naar bijdragen

Bekendmaking top 10 van De Onvergetelijke Luisterlijst


de redactie

724 weergaven

NPO Radio 1 en NPO Radio 5 maken woensdag 6 november de top 10 van De Onvergetelijke Luisterlijst bekend, een ranglijst die door de luisteraars is gekozen.


Met De Onvergetelijke Luisterlijst vieren de publieke radiozenders dat Hanso Idzerda 100 jaar geleden, op 6 november 1919, de allereerste radio-uitzending verzorgde.


Luisteraars kunnen nog tot woensdagmiddag 16.00 uur via www.nporadio1.nl en www.nporadio5.nl stemmen op spraakmakende fragmenten, markante radiomakers en legendarische programmatitels. De Onvergetelijke Luisterlijst is een selectie van 100 hoogtepunten uit de vaderlandse omroepgeschiedenis: van muziek tot sport, van spelletjes tot journalistiek.

Historische radioplekken
NPO Radio 1 toert woensdag 6 november met een speciale bus langs historische radioplekken, zoals het Philipsmuseum in Eindhoven, Den Haag (de woonplaats van Idzerda) en Beeld en Geluid in Hilversum. Maino Remmers doet verslag.


Onthulling
Presentator Bert Kranenbarg begint met de onthulling van de top 10 kort na 16:00 uur op NPO Radio 5 en later sluit ook NPO Radio 1 aan. De nummer 1 van De Onvergetelijke Luisterlijst wordt rond 17.45 uur op beide zenders bekendgemaakt.


DWDD en NPO Radio 1 samen
Aan de vooravond van de viering van 100 jaar radio staan televisie en radio samen stil bij dit eeuwfeest. Dinsdag 5 november verzorgen De Wereld Draait Door en NPO Radio 1 vanaf 19:00 uur een gekoppelde uitzending die volledig in het teken staat van het radiojubileum. Aansluitend besteedt ook Kunststof (NPO Radio 1, om circa 19:45 uur) uitgebreid aandacht aan 100 jaar radio.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.