Spring naar bijdragen

NPO Radio 5 zendt Week van de Jaren 60 in mono uit


de redactie

1344 weergaven

NPO Radio 5 laat de jaren 60 écht herleven. Muziek uit die tijd klinkt ook weer zoals toen: NPO Radio 5 gaat tijdens de Week van de Jaren 60 weer terug naar mono.

 

De knop gaat op zaterdag 15 februari om 07.00 uur om: vanaf dan is de muziek op NPO Radio 5 een week lang in mono te horen. DJ Jeroen van Inkel, bedenker van dit initiatief: “Dit is een mooie manier om terug te gaan naar de jaren zestig. Veel radiozenders zonden toen nog in mono uit en wij willen dat gevoel weer een week lang terugbrengen.”
 

Luisteraar bepaalt
De Week van de Jaren 60 wordt op vrijdag 21 februari afgesloten met de door de luisteraars samengestelde lijst met Evergreens van de Jaren 60. Eindigen The Cats weer met twee nummers in de top 10 en pakken ze nu misschien wel de eerste plaats? Of staan The Beach Boys net als vorig jaar weer bovenaan met God Only Knows? De luisteraar bepaalt: er kan nog tot donderdag 20 februari 12.00 uur worden gestemd via www.nporadio5.nl. DJ Bert Haandrikman maakt kort na sluiting van de stembus om circa 13:15 uur de top 5 bekend op NPO Radio 5.
 

Klassieke radiofragmenten
Tijdens de Week van de Jaren 60 is volop muziek te horen van sixties-helden zoals Creedence Clearwater Revival, Boudewijn de Groot, Cliff Richard, Édith Piaf, Golden Earring en Elvis Presley. Daarnaast passeren ook tal van klassieke radiofragmenten de revue: het verslag van de maanlanding, het huwelijk van Beatrix, de legendarische ‘ik ga bij Japie wonen’-reclamespot, historische hersengymnastiek, memorabele jingles, maar ook berichten voor land- en tuinbouw van weleer.
 

NPO Radio 5
NPO Radio 5 is dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 en is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+). 

1 Opmerking


Aanbevolen antwoorden

"Veel radiozenders zonden toen nog in mono uit en wij willen dat gevoel weer een week lang terugbrengen.”

 

Het echte gevoel krijg je alleen (terug) via de middengolf. 😉

bewerkt door Robin Westhof
Link naar opmerking
Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.