Spring naar bijdragen

KRO-NCRV lanceert nieuwe podcastserie: Soundcheck


de redactie

806 weergaven

KRO-NCRV en NPO Radio 5 lanceren een nieuwe podcast: Soundcheck. In deze podcast vertelt radiomaker Peter van Bruggen over zijn ontmoetingen met wereldsterren. Van Paul McCartney tot Van Morrison en van Elton John tot Paul Simon. Hij reed met ze mee naar optredens, zat met ze in kleedkamers en kwam op bezoek bij hen thuis. De verhalen over de ontmoetingen, met grote namen uit de nationale en internationale popmuziek, zijn vanaf vandaag te beluisteren in de podcast: Soundcheck.
  
Peter van Bruggen, de maker van legendarische radioprogramma’s als Weeshuis van de Hits en de Breakfastclub, vertelt in de eerste drie afleveringen over zijn ontmoeting met Elton John, Blondie en Sting. Elton John vertelt aan Peter over de eenzaamheid van zijn huis. Vijf Bentley’s op de oprijlaan, een eigen discotheek en bioscoop, maar waar nooit iemand komt dansen of iemand komt kijken. In aflevering twee van de podcast wordt je meegenomen naar de ontmoeting van Peter met Blondie in de kleedkamer van Paradiso, waar ze samen een uur zaten opgesloten omdat de deuren hermetisch waren afgesloten vanwege het nogal opdringerige punkpubliek. En later in de podcast ook te horen hoe Sting per ongeluk het geheime wachtwoord verraadt dat de leden van The Police onderling gebruikten, alleen bekend aan Stuart, Andy, Sting én Peter van Bruggen.
  
De eerste aflevering met Elton John is vanaf vandaag hier te beluisteren.

 
Soundcheck, een podcast van KRO-NCRV en NPO Radio 5, vanaf vandaag te beluisteren via Apple Podcasts/iTunes, Spotify, Stitcher, Pocket Casts, Google Podcasts en de NPO Radio 5 app.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.