Jump to content

jingles klaas vaak


hans knot

Recommended Posts

Pepper Tanner – The Now Sound. Jingle producent Pepper Tanner was goedkoper dan bijvoorbeeld PAMS en brachten pakketten uit die niet altijd even hoogwaardig waren als die van PAMS. Een pakket sprong er echter positief bovenuit. Met ‘The Now Sound’ bereikten ze verschillende logomelodieën, door het muziekbed onder de ID bijna leeg te laten en het logo te herformuleren met een gesynthetiseerde sounder aan de voorkant van elke cut. Ze gebruikten ook acapella-uiteinden op deze serie, waardoor de cuts veel beter opgaan in de volgende muziek. In Engeland werd in 1970 het pakket onder meer gebruikt door BBC Radio One maar speelde een radiovriend van Tom Mulder leentjebuur en maakte voor hem een aantal mooie jingles ‘Klaas Vaak op Veronica’.

Please login or register to see this link.

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Nou...........ik denk dat het iets anders in elkaar zit.

 

De jingles waren er al. Die kwamen inderdaad bij een kennis van Tom vandaan die bij het toenmailige, ik geloof WMR in Hoorn e.o. iets deed.

Dat klopt Hans.

Maar de stem is volgens mij  van iemand van de Engelse service van RNI. Hele bekende stem, maar ik kan maar niet op de naam komen.........................

 

Opzienbarend?, nee niet echt. Behalve wie de stem is dan............Want die kennis van Tom had een heel andere stem.

Edited by Juul
Link to comment
Share on other sites

In het lange interview dat Tom ooit in een speciaal nummer van Freewave jaren geleden had via mij, heeft hij het verteld zoals door mij gemeld. En RNI van haver tot gort toch te hebben gekend zit daar niet de persoon met de stem die je hoorde. Helaas heb ik momenteel niet de tijd de naam van de persoon op te duiken aangezien we het huis vol hebben deze dagen.

 

Edited by hans knot
Link to comment
Share on other sites

38 minuten geleden zei hans knot:

In het lange interview dat Tom ooit in een speciaal nummer van Freewave jaren geleden had via mij, heeft hij het verteld zoals door mij gemeld. En RNI van haver tot gort toch te hebben gekend zit daar niet de persoon met de stem die je hoorde. Helaas heb ik momenteel niet de tijd de naam van de persoon op te duiken aangezien we het huis vol hebben deze dagen.

 

 

 

OK Hans, dit is wat er in mijn geheugen zit. Ik heb die kennis wel gekend, aardige Engelsman die in Hoorn e.o. woonde. Hij bracht altijd banden vol met USA jingles mee. Dat klopt. Maar z'n stem klonk heel anders......maar ja dat kwam bij d.j.'s wel meer voor als je ze "gewoon" sprak. Ben benieuwd dan. Ik kan het ook mis hebben. Ben de eerste die het dan toegeeft.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Op 22-3-2019 om 19:29 zei hans knot:

In Engeland werd in 1970 het pakket onder meer gebruikt door BBC Radio One maar speelde een radiovriend van Tom Mulder leentjebuur en maakte voor hem een aantal mooie jingles ‘Klaas Vaak op Veronica’.

 

Het pakket The Now Sound van Pepper Tanner werd al in oktober 1968 door BBC Radio One in gebruik genomen.

Edited by pvanklei
Link to comment
Share on other sites

Het zou Alan West kunnen zijn, maar ik heb 'm dan nog nooit zo geciviliseerd horen praten. Op RNI had Alan West altijd een soort Kermit the Frog-achtige hyperactieve stijl, meer achter in de keel en een tikje over-the-top. Dat hoor ik niet terug in Klaas z'n spotje. Alan West, in Hoorn of all places? Meer een Londoner, voorzover ik weet. 

 

Maar zoals Juul al zegt, als je met een radio-DJ praat, dan klinkt hij in het echt heel anders dan op de radio. Een goeie spreker heeft heel veel registers, zeggen ze dan. Alan West waarschijnlijk ook, dus misschien was hij 't toch.

Zo had mijn collega Frank Garnier in het echt een relativerende, vriendelijke stem, maar als hij de waterhoogten voorlas bij de Wereldomroep werd hij ineens een autoriteit namens Rijkswaterstaat. "Plus... vier."

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


 • Ondersteun Radiotrefpunt!

  Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

 • Similar Content

  • By hans knot
   René and his Alligators – In the mood. Een veel voorkomend nummer in de discografie met tot op heden, september 2021, acht diverse vermeldingen. De uitvoering van René and his Alligators kwam in 1962 op Philips platenlabel uit. Het werd gebruikt op Radio Veronica in 1972 door Tom Collins voor het inspreken van een lange spot ten bate van het jaarlijkse Oranjebal, dat gehouden werd in de benedenzalen van Hotel Krasnapolsky in Amsterdam, met deelname van 12 orkesten en groepen. Organisatie en productie in handen van Dick DeBois in samenwerking met Dansschool Wim van de Beek. Opmerkelijk was dat in 1972 het niet werd gehouden op 30 April maar op 1 mei.
    
   René and his Alligators - In the mood. A common song in the discography with eight different entries to date, September 2021. The version by René and his Alligators was released on Philips record label in 1962. It was used on Radio Veronica in 1972 by Tom Collins for the recording of a long spot for the annual Orange Ball, which was held in the downstairs rooms of the Hotel Krasnapolsky in Amsterdam, with the participation of 12 orchestras and groups. Organisation and production was in the hands of Dick DeBois, in cooperation with dance school Wim van de Beek. Remarkably, in 1972 it was not held on 30 April but on 1 May.
    
   Please login or register to see this link.
    
    
  • By hans knot
   Kai Warner Chor und Orchester – Medley: Lustig ist das Zigeunerleben - Mädle, ruck, ruck, ruck - Oh, wie wohl ist mir am Abend. Duidelijk is dat de muziek van Kai, geboren als Werner Last, in hetzelfde genre als die van James Last behoort. Beiden komen meerdere malen voor in de discografie. Boven vermelde medley werd door Tineke op Radio Veronica gebruikt als afsluiter van het programma ‘Koffietijd’. Het is afkomstig van de lp Volkslieder Festival.
    
   Kai Warner Chor und Orchester - Medley: Lustig ist das Zigeunerleben - Mädle, ruck, ruck - Oh, wie wohl ist mir am Abend. It is clear that the music of Kai, born as Werner Last, belongs to the same genre as that of James Last. Both appear several times in the discography. The above medley was used by Tineke on Radio Veronica to close the programme 'Koffietijd'. It comes from the album Volkslieder Festival.
    
    
   Please login or register to see this link.
    
    
    
   Youtube:
    
  • By hans knot
   Gus Backus – Der Mann im Mond. De a-kant van een single uit 1961 van Gus Backus begint met het aftellen gericht op de lancering van een raket. De aftelprocedure werd eraf geknipt en gebruikt bij Radio Veronica aan de start van het wekelijkse gesponsorde programma van Aspro, Met muziek de lucht in, dat werd gepresenteerd door Aspronaut Stan Haag.
    
   Gus Backus - Der Mann im Mond. The a-side of a 1961 single by Gus Backus starts with a countdown to the launch of a rocket. The countdown was cut off and used at Radio Veronica at the start of Aspro's weekly sponsored programme, Met muziek de lucht in, which was presented by Aspronaut Stan Haag.
    
   Please login or register to see this link.
    
    
  • By Max
   Laatste dag Veronica 538
   29 files van de laatste dag Veronica 538, sommige files zijn studio opnames sommige weer opgenomen van de radio, sommige dubbele uren maar diverse kwaliteit.

   Please login or register to see this link.
  • By hans knot
   Veronica remembers Big L 5 years later. 1972 08 14 Klaas Vaak and technician Ad Bouman. On the news Freek Simon 19.00 – 20.00 60 min. Jingles, memories, airchecks and more from Radio London. Good quality
   Please login or register to see this link.
 • Recently Browsing

  No registered users viewing this page.

 • Member Statistics

  • Total Members
   5,283
  • Most Online
   2,923

  Newest Member
  bobete
  Joined
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.