Jump to content

VARA 1975 Leo van der Goot


martinja

Recommended Posts

11 minuten geleden zei martinja:

VARA-H3-19751215-0700u0900-LeoVdGoot-DrieOpJeBoterham-Voorlaatste

cloak_login_or_register

Hartelijk dank voor deze voorlaatste Leo op de VARA Martin. De juiste datum is 16 december 1975, want dat was een dinsdag en die was op Hilversum 3 voorbehouden aan de VARA.

  • reaction_title_1 3
  • reaction_title_2 1
Link to comment
Share on other sites

3 uur geleden zei rauhfaser:Misschien waren er mensen bij de VARA die neerkeken op Goot en consorten, maar dit was absoluut niet over de hele linie zo. Alfred Lagarde en hij waren juist onderdeel van de 'nieuwe lichting' die door chef Aad Bos waren binnengehaald, net als Felix Meurders, die in oktober 1974 tegelijk met  Leo op de VARA-dinsdag begon. Felix was als NOS- en RTL-man in januari '74 naar de VARA gehaald voor In de Rooie Haan. Toen stopte hij ook met 'Luxy'. Aad Bos leverde zelf zijn 'Driedraai' in om Felix zendtijd te geven op de VARA-dinsdag, aanvankelijk van 2 tot 4.
De oude VARA-lichting (Stok-Bloemendaal-Van Maasdam) had misschien wat minder op met 'die schreeuwerds' (Stok zeker), maar eind 1975 was dat pleit al beslecht.
Zoals Leo schreef bij het overlijden van Aad Bos: 'Aad zag dat het anders moest en voerde dat door'. Per 1 januari '76 kreeg Alfred de late middag (ten koste van Mix van Herman Stok) en deed Frits Spits zijn intrede op de dinsdag (2 tot 4), Felix ging naar de lunch met Zoekplaatje ten koste van Kees van Maasdam (de partner van Herman Stok).  En Leo van der Goot? Die ging zélf weg omdat hij het programmatisch niet zo zag zitten bij de VARA met bijvoorbeeld elk kwartier actualiteiten, zoals in deze opname.
Als Leo niet was opgestapt om naar de VOO te gaan, had hij zijn ochtenduren gewoon behouden. Toen hij dat wel deed, kreeg Felix twee shifts in plaats van 1. Alfred kreeg ook nog de 'huisvrouwenuren' (Pep op 3) (vandaar: 'Alfred Lagarde: 's morgens een zachte, 's middags een harde').  Peter Holland (net als Leo en Alfred ook ex-Noordzee) begon in '76 warm te draaien in de nachturen bij de VARA. 

Het moet dus nog maar eens worden benadrukt, er is maar één architect van de (wat mij betreft legendarische) VARA-dinsdag uit de bloeiperiode 1976-1986 en dat is Aad Bos. Zijn Zondagse Gezicht van de VARA op 3 (1979-1984) mis ik nog steeds. Edwin

Dit werd prachtig verwoord.

  • reaction_title_1 3
  • reaction_title_2 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.