Jump to content

Nederlandse Top 40 vanaf januari 2019 te horen bij Qmusic


de redactie

1,746 views

De Nederlandse Top 40 is vanaf januari 2019 te horen bij Qmusic. Zendermanager Dave Minneboo: "We zijn heel trots dat de moeder aller hitlijsten binnenkort op de vrijdagmiddag bij Qmusic te horen is. De Nederlandse Top 40 is een ijzersterk merk, dat naast radio ook online, op mobiel en social ongekende mogelijkheden kent. De Top 40 is de enige échte hitlijst die de tand des tijds altijd heeft weten te doorstaan door constant te vernieuwen. Dit zetten we bij Qmusic dan ook door. De Top 40 wordt samengesteld door te kijken naar onder andere airplay op alle radiozenders en streamingcijfers."


Ook Erik de Zwart, voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40 is tevreden met de verhuizing. "We hebben de afgelopen maanden met verschillende partijen gesprekken gevoerd. De conclusie is voor ons dat de Nederlandse Top 40 bij Qmusic het beste op zijn plek is. Zowel op de radio, als door het platform dat de zender samen met het AD en de regiotitels kan bieden. We zijn klaar voor de volgende stap met de Top 40 en kijken dan ook erg uit naar deze samenwerking."


De Nederlandse Top 40 is sinds 1965 op de radio. De eerste jaren was de hitlijst te horen bij de zeezender Radio Veronica en later bij de VOO in het publieke bestel. De afgelopen 25 jaar was de Nederlandse Top 40 bij Radio 538 te beluisteren.

10 Comments


Recommended Comments

Talpa gaat zelf een hitparade samenstellen.....Dát komt lekker betrouwbaar over...

1 uur geleden zei dave76:

De Top 40 gaat naar Q en 538 gaat verder met een Top 50. Waar hebben we dit toch al eens eerder gehoord...

 

1976, De Tros...?

Link to comment
18 uur geleden zei thijs5326:

Talpa gaat zelf een hitparade samenstellen.....Dát komt lekker betrouwbaar over...

 

1976, De Tros...?

Nee, het was 1978 ( 1 juni). Toen begon de TROS Top 50.

Met Hemelvaart 1976 zette de TROS na 1, 75 jaar de Top 40 aan de kant en begon met de Europarade, geen nieuwe hitlijst, maar een optelsom van bestaande internationale hitlijsten (die daarmee wel iets anders bood dan de Nationale Hitparade op vrijdag en de Top 40 van de VOO).

 

Edwin

43 minuten geleden zei Juul:

Dit is dan weer een herhaling van zetten van de situatie in 1993/1994. Radio 3 was eindelijk een eenheid geworden en wilde dus maar 1 hitparade uitzenden. De VOO (elke zaterdag en doordeweeks van 17 tot 18 uur te horen) stemde ermee in de Top 40 in te ruilen voor de nieuwe lijst, die Mega Top 50 ging heten. Ook toen gingen juristen zich ermee bemoeien. Het leidde ertoe dat de VOO de Top 40 voorlopig bleef uitzenden, als vanouds van drie tot zes....alleen 's nachts.

Toen het pleit op 3 eenmaal was beslecht in het voordeel van de Mega Top 50, ontstond er weer heibel tussen VOO en TROS, die de lijst beide wilden uitzenden. Uiteindelijk ging de VOO het doen en draaiden TROS-deejays Daniel en Martijn op zondag Wereldhits.

 

Na nog een jaar was er trouwens geen VOO meer.

 

Edwin

 

Link to comment

Ik doelde inderdaad op 1993 ja. De Top 40 verhuisde naar 538 en de VOO starte met de Mega Top 50. Daar lijkt het nu weer aardig op.

Link to comment
Op 25-9-2018 om 16:57 zei rauhfaser:

Het leidde ertoe dat de VOO de Top 40 voorlopig bleef uitzenden, als vanouds van drie tot zes....alleen 's nachts.

Niet helemaal. Dit waren ze van plan, maar uiteindelijk bleef het heel 1993 nog op zaterdag van 14.00 tot 17.00. Pas per 1 januari 1994 ging de VOO de Mega Top 50 op zaterdag uitzenden. 

Link to comment
33 minuten geleden zei pieterdecker:

Niet helemaal. Dit waren ze van plan, maar uiteindelijk bleef het heel 1993 nog op zaterdag van 14.00 tot 17.00. Pas per 1 januari 1994 ging de VOO de Mega Top 50 op zaterdag uitzenden. 

 

Het uitzenden van de Top in 1993 door de VOO kwam omdat ze de rechtzaak, aangespannen door de Stichting Nederlandse Top 40, hadden verloren. Contractueel moesten ze de Top 40 blijven uitzenden. Zelfde zie je nu ook met betrekking tot Radio 538.

Link to comment

Dus er is Jurisprudentie.  Zaak is dus duidelijk.

 

Of:

1. Blijven uitzenden.

2. Afkopen

 

Zal het laatste wel worden Johnny kennende...........

 

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.