Jump to content

Dick Verheul overleden


bert ree

Recommended Posts

Heeft Dick zowel op Mi Amigo als bij Monique tot het eind van het bestaan van deze stations op zee gewerkt???, kan me dit niet meer herrinneren,,volgens mij is hij niet op het Nederlandstalige Caroline in 79 te beluisteren geweest.

Edited by Revenge85
Link to comment
Share on other sites

9 uur geleden zei bert ree:

Please login or register to see this link.

Op 21 maart 2008 tgv de 44e verjaardag van Caroline verzorgde Dick Verheul samen met Ad Roberts ook nog een programma. De boys van Mi Amigo hebben een tijd lang bij Caroline programma's verzorgd.

  

De foto's van dat Paasweekend: 

 

 

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

3 uur geleden zei Revenge85:

Heeft Dick zowel op Mi Amigo als bij Monique tot het eind van het bestaan van deze stations op zee gewerkt???, kan me dit niet meer herrinneren,,volgens mij is hij niet op het Nederlandstalige Caroline in 79 te beluisteren geweest.

Dick deed in 79 geen programma's op Caroline. In 2008 hebben o.a. Ad Roberts, Marc Jacobs en Dick programma's gedaan op Caroline (internet radiocaroline.co.uk) onder de noemer CloggieTime. De programma's waren wel in het Engels.

Link to comment
Share on other sites

2 uur geleden zei Vincent:

  

De foto's van dat Paasweekend: 

 

 

mooie collectie foto's, ook al weer bijna 10 jaar terug. Wie zou 10 jaar terug gedacht hebben dat Caroline tegenwoordig 10 weekends per jaar live zou uitzenden vanaf de Ross Revenge op 219 als Caroline North?

13 uur geleden zei Leendert Vingerling:

Heel triest en veel te jong overleden.

 

Dick Verheul was de schuilnaam waaronder Frans Maas uit den Haag werkte. Ik heb hem leren kennen toen hij  in 1986 voor radio Monique  aan boord programma's ging maken. Ik haalde hem dan op in Den Haag, want hij had geen eigen vervoer. We dronken dan een glaasje met zijn vrouw Sylvia en vertrokken met de auto naar de tender in Nieuwpoort.

 

Dick werd door zijn vrouw van a tot z verzorgd. Ze overleed ongeveer zeven jaar geleden en dat verlies heeft hij eigenlijk nooit goed kunnen verwerken. Hij was een schip zonder kompas geworden.

 

Hij had een zeer goede radiostem en aparte humor. Tegen het zwartgallige aan, zoiets als van Hans Dorrestijn. Ik heb nooit problemen met Dick gehad. We lagen elkaar. Dick blonk uit in parate kennis. Hij wist alles van platen, jaartallen en noteringen.

 

Daarnaast had hij een enorme bewondering voor de stem van Alfred Lagarde en er zelfs een fan website aan gewijd. 

 

Na de zeezendertijd heb ik nog een tijdje met hem gewerkt bij de streekradio WOS in het Westland. Zal ergens 1993 zijn geweest.

 

De laatste keer dat ik hem zag was in  2014 tijdens de  laatste Radioday in Amsterdam. Heb toen nog met hem gesproken over 'die goeie ouwe tijd'. Hij vertelde dat hij een zwakke gezondheid had en bijna niet kon blijven staan. Hij moest zitten, anders deed het pijn. Etalagebenen noemde hij het. Kwam door het roken.  Eigenlijk zag  Dick het niet meer zitten zonder zijn vrouw.

 

Heel erg jammer dat hij er niet meer is. Dit soort berichten komen 'hard' binnen, want wie is de volgende.

 

Bijgaand nog een aantal foto's met Dick Verheul.

 

Salut

Leendert

 

 

 

 

 

dick verheul erwin van der bliek.jpg

dick verheul.jpg

Dick Verheul 1986.jpg

 

radioday2011-01-kaleidoscope-009.jpg

 

nieuw boordploeg in vooronder Windy Dick Verheul,Jan Veldkam.jpg

Dick Verheul, Jan Veldkamp en helemaal rechts Will Atkins. Leendert, de twee andere herken ik niet. Weet je nog wie ze waren?

Link to comment
Share on other sites

30 minuten geleden zei Wim Vriezen:

Het overlijden van Dick Verheul brengt herinneringen boven. Bijvoorbeeld.......ooit bij een snelle ploegwissel overdag (altijd onhandig want je bent aan het werk, ineens een tender voor de deur, dus spullen pakken en overdragen) nam Dick de nieuwsdienst van mij over. Ik had inmiddels de gewoonte om bij het schrijven van het nieuws bepaalde afkortingen te gebruiken, die in de journalistiek tamelijk gebruikelijk zijn. Zo wordt "Buitenlandse Zaken" "BuZa". In de nieuwskamer lag een bulletin voor Dick klaar met.....inderdaad een minister van BuZa. In de haast heb ik Dick toen niks meer kunnen vertellen. Een paar uur later werd bij Radio Monique bij monde van Dick een nieuw land of een nieuw ministerie uitgevonden: "....de minister van BuZa heeft vandaag......" Een paar weken later sprak ik Dick erop aan. "Wat deed je nou? Dat is toch niks?!" Zijn reactie vergeet ik nooit: "Ja, ik dacht.....een of ander landje of zo".

 

Een mooie ludieke herinnering aan Dick. Weer prima geschreven in de  bekende ' Simon Carmiggelt' taal.  Het is me een waar genoegen om Drs. De Valk op dit Forum te mogen begroeten.

 

Jij hebt  lange periodes met Dick aan boord gezeten. Ik bracht en haalde hem op. Heb dus minder tijd met hem doorgebracht.

Dick was in alles een 'volger'. Hij nam zelden het voortouw.

 

Plaatjes aan elkaar praten was zijn passie. De rest er om heen vond hij maar niks. Zelfs het bespreken van een format, deed hij af met 'zinloos geleuter'. Hij had ook geen interesse in de journalistieke kant van de radio uitzendingen. De hele wereld kon in vuur en vlam staan. Dick bewoog niet. Zijn gortdroge humor bracht alles weer terug tot normale proporties. Het liet hem allemaal koud.

 

Dick kon zich nergens over opwinden. Nou ja? Als er geen shag was, dan had hij het erg slecht. Op bijna alle foto's staat Dick  ook met een 'shagje' in zijn hand. Het roken is hem uiteindelijk fataal geworden.

 

 

Salut

Leendert

 

 

 

 

 

23 minuten geleden zei bert ree:

 

Dick Verheul, Jan Veldkamp en helemaal rechts Will Atkins. Leendert, de twee andere herken ik niet. Weet je nog wie ze waren?

Foto is genomen in de messroom van de tender Windy in Duinkerken.

 

vlnr: Dick Verheul(met shaggie), Jan Veldkamp , dan drs. Wim de Valk (Wim Vriezen), daarnaast een Engelse discjockey. Ik weet helaas niet meer wie het was. Misschien dat Wim dat nog weet en vervolgens Willy Wormleighton, de schipper.

 

Salut

Leendert

 

 

Edited by Leendert Vingerling
 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Wat heel erg leuk is om deze verhalen te lezen als "nagedachtenis" aan Dick Verheul. Ik heb hem persoonlijk niet gekend en nooit een programma gehoord. Maar dat heeft te maken met het feit dat je in deze berichtgeving heel duidelijk kunt zien dat er op 31 augustus 1974 een soort van scheidslijn zich aftekende. Een andere soort generatie van "zeezender volk".

En ik was ook niet  geinteresseerd, was druk met een nieuwe baan in "Hillywood".

 

Maar ik lees e.e.a. met veel aandacht.

Link to comment
Share on other sites

25 minuten geleden zei Vincent:

Naast de bezoekjes aan de UK en de radiodag ben ik, samen met Peter de Jong, veel op pad geweest met Dick. Harlingen, Duitsland,België, Frankrijk... als het maar om radio ging. Hier nog een paar foto's:

 

Mooie foto's Vincent. Zie Dick weer met een sigaret in zijn hand tijdens de radiodag in Calais. Het is toch niet te geloven

 

Ik heb je inderdaad veel met Dick gezien.  Was er sprake van vriendschap of voelde je een sociale zorgplicht ?

 

Ik vond het jammer dat er de laatste jaren uit Dick niet veel meer kwam. Hij was erg gesloten en pas als je een toenadering maakte dan sprak hij wel. Eigenlijk a-typisch gedrag van een discjockey.

 

Ik heb gelukkig ook nog een plaatje met Dick uit de oude doos gevist.  Volgens mij nog niet eerder getoond.

 

Salut

Leendert

 

 

 

 

Windy 1986 Wim de Valk,Jan Veldkamp,Dick Verheul,Leendert Vingerling.jpg

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

2 uur geleden zei Jan Parent:

Als nieuwslezer van dienst op de Ross moest je Dick s"ochtends vroeg altijd talloze keren wakker roepen. Ik zie nog zijn laarsjes staan die hij altijd onderaan de trap naar de hutten parkeerde. Zo lang die er stonden wist je dat het weer krap zou worden. Meestal haalde hij 07.00 uur net niet om vervolgens toch fris en fruitig klinkend "Opstaan met Monique" doorspekt met de typische "Verheul-oldies" te presenteren. Dick was gewoon Dick. Heb goeie herinneringen aan hem. 

Jan,

Weet je nog wie er op de foto staat naast Will Atkins enkele postings hoger?

Bert

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


 • Ondersteun Radiotrefpunt!

  Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

 • Similar Content

  • By hans knot
   Jolley & Swain – Soul Street Het duo Steve Jolley en Tony Swain ontmoetten elkaar tijdens opnamen van The Muppet Show in 1975. Swain was daar cameraman en Jolley geluidstechnicus. Samen met anderen formeerden ze de groep Chaser om vervolgens zich toe te leggen op componeren, produceren en af en toe zelf een nummer op te nemen. Zo kwam Soul Street in het najaar van 1985 uit. ‘Handig plaatje voor een filler richting het nieuws’ dacht Dick Verheul op Radio Monique in april 1986, maar hij diende het nummer nog een keer in te starten toen bleek dat de verbinding met de nieuwskamer niet goed tot stand was gekomen.
    
   Jolley & Swain - Soul Street The duo Steve Jolley and Tony Swain met while filming The Muppet Show in 1975. Swain was a cameraman and Jolley a sound engineer. Together with others, they formed the group Chaser and then concentrated on composing, producing and occasionally recording a song themselves. This is how Soul Street came out in the autumn of 1985. Handy record for a filler towards the news', thought Dick Verheul on Radio Monique in April 1986, but he had to start the song again when it turned out that the connection with the newsroom had not been properly established.
    
   Please login or register to see this link.
    
    
  • By martinja
   Radio Monique-1987 05 17 - 0700-0800-Dick Verheul - Het internationaal ontbijt
   Please login or register to see this link.
  • By martinja
   Van de Golden Radio NL server, met dank aan Jean-Pierre Legein
    
   Mi-Amigo - 15071978 - 1800-1935 Uur - Ton Schipper - Jukebox + Herman De Graaf - Flash
   Please login or register to see this link.
    
   Mi-Amigo - 16071978 - 1600-1704 Uur - Marc Jacobs - Disco Show + Dominee Toornvliet
   Please login or register to see this link.
    
   Mi-Amigo - 17071978 - 1000-1130 Uur - Dick Verheul-Koffie Met Scheepsbeschuit+Ton Schipper
   Please login or register to see this link.
    
   Mi-Amigo - 19081978 - 1900-2000 Uur - Ton Schipper & Dick Verheul - Jukebox
   Please login or register to see this link.
  • By martinja
   Van de Golden Radio NL server, met dank aan Jean-Pierre Legein
    
   Monique - 19860309 - 1600-1800 - Dick Verheul's 1e Programma - Zondagmiddagmatinee
    
   Please login or register to see this link.
  • By Vincent
   Please login or register to see this link.  

   En van dezelfde cassette zonder datum:
   Please login or register to see this link.  
   Please login or register to see this link.  

   Opnames uit het archief van Ton van Draanen.
 • Recently Browsing

  • No registered users viewing this page.
 • Member Statistics

  • Total Members
   5,374
  • Most Online
   2,923

  Newest Member
  huub montano
  Joined
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.