Jump to content

Caroline/Laser dj en technicus Blake Williams overleden


Recommended Posts

Blake Williams is gisteravond is in Albuquerque( New Mexico) overleden aan de gevolgen van een zware astma aanval. Vorige  week werd hij opgenomen in het ziekenhuis en raakte daarna in coma. Hij is er niet meer uitgekomen. Blake wordt gecremeerd en de as zal op de ranch  van zijn vader in Arizona worden uitgestrooid.

 

Blake Williams was een uitstekende discjockey en zender technicus . Hij werkte voor radio Caroline en Laser 558. Heb Blake diverse malen ontmoet op beide schepen en vond hem een zeer prettige persoonlijkheid. In Amerika op bezoek bij Jeff Davis in Arizona was hij helaas niet in de gelegenheid om bij te praten.

 

Vorige week zocht ik Tom Anderson op en zond hem daarna enkele foto's toe van zijn tijd aan boord van Caroline.  Blake stond daar daar ook op. Toeval?

 

Paul Rusling heeft een necrologie over hem geschreven.

 Please login or register to see this link.

 

Salut

Leendert

Blake Williams, Marjo Marcus,Tom Anderson, Caroline 1983.jpg

Tom Anderson, Marjo, Blake Williams 1983.jpg

Tom Anderson, Leendert, Blake Williams, Jelle Boonstra 1983.jpg

Tom Anderson, Blake Williams, 1983.jpg

Edited by Leendert Vingerling
 • Like 2
Link to post
Share on other sites
4 minuten geleden zei Juul:

Vlnr………...  ???????

 

makkelijk zat, Zonnebril= Tom Anderson

                      T-shirt met streep= Blake Williams

                      Reddings boei = Leenderd zelf

                      vrouwelijk persoon = Marjo Marcus

 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
57 minuten geleden zei andre ph5c:

 

 

makkelijk zat, Zonnebril= Tom Anderson

                      T-shirt met streep= Blake Williams

                      Reddings boei = Leenderd zelf

                      vrouwelijk persoon = Marjo Marcus

 

Helemaal goed André op de spelling van mijn naam na. Het is Leendert met een 't' aan het eind. Onthoud het voor een volgende keer.

 

Het is jammer om iedere keer dit soort berichten te plaatsen. Het hoort nu eenmaal bij het leven. We zijn niet onsterfelijk, dus er komt een moment dat we zelf ook dood gaan. Bull Verweij met 100 jaar moest ook helaas zijn meerdere erkennen in 'de man met de zeis' (symbool voor de dood)

 

Het blijft toch jammer dat Juul de meest spannende jaren van de zeezenders niet actief  heeft meegemaakt. Bijna alles was verboden, maar dat gaf juist  een extra dimensie. Juul's  Veronica was 'gewoon' een baan.

 

Toch denk ik dat Juul een geweldige echte 'piraat' zou zijn geweest. Een soort Peter Chicago. Met niets aan boord , toch iets maken dat werkt.

 

Ik heb veel waardering voor de pioniers uit de Veronica  tijd, maar ze  hadden het geluk dat ze'ongehinderd' hun gang konden gaan. Dat was niet aan de generatie na 1974 besteed. Dus ook aan Blake Williams niet.

 

Blake bleek 'achteraf' homoseksueel te zijn, maar kwam daar als Amerikaan in 1983 (nog) niet voor uit. Het heeft hem wel veel parten gespeeld. Hij durfde het niet openlijk te zeggen.  

 

In Nederland waren  we toen al erg ver in de acceptatie van homoseksuelen. Een getraind oor hoort het direct,want ze hebben een andere intonatie, maar de argeloze luisteraar bemerkt dat niet.(Tony Allan, Hans Mondt, Marc Jacobs, Ad Roberts, Bart van Leeuwen, Frits Koning, Susan Charles, David Lee Stone,etc)

 

 

Salut

Leendert

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edited by Leendert Vingerling
 • Like 2
Link to post
Share on other sites
19 uur geleden zei Leendert Vingerling:

Het is Leendert met een 't' aan het eind.

Ook bekend als Jan Olienood, oorspronkelijk met een D (nood aan olie), maar het werd een "t" toen iedereen het toch maar een "t" schreef.

 

20 uur geleden zei Juul:

Makkelijk ? Ik wist het niet.

ter informatie: als je met je muis op de foto's van Leendert staat, zie je onderaan de namen verschijnen van wie op de foto's staat. Altijd interessant om met de regelmaat van de klok foto's hier te zien verschijnen uit zijn collectie.

Link to post
Share on other sites
21 uur geleden zei Juul:

En dat was veel werk, erg veel. Lange dagen dwars door het land.

En na dat project vroeg de TROS directie of ik niet in vaste dienst wilde komen  werken. "Je komt van zee, en da's goed volk" zei de legendarische Joop Landré.

 

Ik neem aan dat Joop Landré de mentaliteit van de zeezender Veronica bedoelde en niet zozeer dat je zelf op zee hebt gezeten.

 

De zee avonturen hebben voor mij geen enkele deur geopend. Heb nog een blauwe maandag iets voor de NCRV Sport mogen doen, maar chef Govert van Brakel had  bij het sollicitatie gesprek weinig met Delmare of Monique. Het zei hem niets.

 

Toen ik radio Caroline liet vallen, kwam er wel iets van herkenning naar boven. Verder was het allemaal een 'ver van zijn bed show'.

 

Pas nu, merk ik dat mensen het interessant vinden en dankzij het internet kunnen  ze zich inlezen en een beeld vormen over de zeezenders. Iets wat destijds niet mogelijk was. Of je moest geabonneerd zijn op de Freewave of het Free Radio Magazine.

 

Salut

Leendert

 

 

 

 

Edited by Leendert Vingerling
 • Like 1
Link to post
Share on other sites
2 uur geleden zei bert ree:

Ook bekend als Jan Olienood, oorspronkelijk met een D (nood aan olie), maar het werd een "t" toen iedereen het toch maar een "t" schreef.

 

ter informatie: als je met je muis op de foto's van Leendert staat, zie je onderaan de namen verschijnen van wie op de foto's staat. Altijd interessant om met de regelmaat van de klok foto's hier te zien verschijnen uit zijn collectie.

 

 

Ik zie niks in mijn browser. (Safari)

Link to post
Share on other sites

Heren, heren met verbazing volg ik deze stream met bepaalde kennisuitwisseling. Ik reageer weinig tot nooit op postings in de groep hoewel ik zelf wel het een en ander aan informatie plaats, ondermeer de vondsten op het gebied van tunes en meer. Ik zie dit als relevante kennisoverdracht. Het heeft namelijk van doen met het maken van een radioprogramma, namelijk hoe er kleur aan een programma wordt (werd) gegeven.

 

Echter zie ik het nut er niet van in om openlijk informatie te verstrekken over 'eventuele' homoseksualiteit van personen die radio hebben gemaakt of nog maken. Allereerst komt het in alle lagen van de bevolking voor, is het aan de personen zelf om het al dan niet te melden en is er sprake van een verregaande en ongevraagde vorm van mensen in een bepaald hokje te zetten zonder dat er een daadwerkelijke toets aan vooraf is gegaan.

 

Ik vraag me dan ook af wanneer andere categoriën aan bod komen. Wat te denken van mensen die aids hebben opgelopen, drugs verslaafde radiomakers, gokverslaafde voormalige medewerkers, oud deejays die psychische problemen hebben opgelopen middels hun zeeloopbaan, sex verslaafde mannen en vrouwen. Ettelijke andere voorbeelden van 'hokjesgeest' zijn te noemen. Het lijkt mij echter verstandig ons verre van deze vorm van beleven van onze (gemeenschappelijke) radiohobby te houden. 'We' treden anders wel heel erg in de privésfeer van deze mensen.

 

 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
7 minuten geleden zei hans knot:

is het aan de personen zelf om het al dan niet te melden

 

Misschien dat Steve England dan nog wat jingles kan inspreken voor de betreffende groep, die ze dan eventueel kunnen gebruiken in toekomstige programma's.

 

Maar het is eigenlijk niet nodig, want net zoals bij Tony Allan weten we toch dat ze homo zijn!?

 

Ik denk dat jij een probleem ziet wat er niet is.

 • Like 2
Link to post
Share on other sites
6 minuten geleden zei hans knot:

Ettelijke andere voorbeelden van 'hokjesgeest' zijn te noemen. Het lijkt mij echter verstandig ons verre van deze vorm van beleven van onze (gemeenschappelijke) radiohobby te houden. 'We' treden anders wel heel erg in de privésfeer van deze mensen.

Hans,

 

Ik ben het niet met je eens.

 

Van alle genoemde personen is hun geaardheid bekend of hebben ze er zelf mee gekoketteerd. 

 

We plaatsen ze helemaal niet in een speciaal hokje, maar proberen de persoon beter te begrijpen. Grappen van Gordon en Joling  of Paul de Leeuw kun je ook beter plaatsen als je weet uit welke context ze komen. 

 

Een bepaalde gebeurtenis, verslaving of geaardheid kan voor iemand een invloed op de rest van zijn leven hebben. Door dat niet te melden, maak je een journalistieke fout. Het hoe, wat waarom, wanneer etc zijn essentieel.

 

Ik vind privé-sfeer een rekbaar begrip, want dat zou betekenen dat je helemaal niets over iemand meer zou kunnen vertellen, behalve gortdroge kost als leeftijd. Door iemand te beter begrijpen heb je meer nodig en dat kan de privé sfeer raken.

 

Alles heeft een privé oorsprong. Hitler, Mart Smeets, Merkel, Wilders, Churchill, O'Rahilly, Tack, Van Dam, Lex Harding  en ja ook Hans Knot enz. hebben allemaal een persoonlijke drijfveer gehad. En jij wil dat  we dat omwille van de privacy niet meer melden?

 

 

Wordt een saaie boel...

 

 

Salut

Leendert

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

ik vind dat seksuele geaardheid niets te maken heeft met radio. In vele artistieke beroepen komt het voor en persoonlijk vind ik dat we dit niet hoeven te behandelen Leendert. Het is dus een advies en geen verbod. En de ene journalist of historicus gaat er gemakkelijker mee om en de ander weer voorzichtiger. Laat mij maar lekker in die laatste categorie blijven. Dat heeft niets met het maken van een fout van doen.

 

Met opzet heb ik in geen enkel rapport melding gemaakt van de problemen die bepaalde deejays hebben met pedofolie en meer. Is hun zaak en die van een rechter niet van mij om over te publiceren, daar is de gossip pers volgens mij voor.

 

Link to post
Share on other sites
5 minuten geleden zei hans knot:

Met opzet heb ik in geen enkel rapport melding gemaakt van de problemen die bepaalde deejays hebben met pedofolie en meer. Is hun zaak en die van een rechter niet van mij om over te publiceren, daar is de gossip pers volgens mij voor.

 

Toch weet ik het om wie het gaat en niet uit de gossip pers.

 

Heeft trouwens helemaal niets te maken, met het homo onderwerp, waar we het hier op het forum over hebben

Link to post
Share on other sites
6 minuten geleden zei hans knot:

Met opzet heb ik in geen enkel rapport melding gemaakt van de problemen die bepaalde deejays hebben met pedofolie en meer. Is hun zaak en die van een rechter niet van mij om over te publiceren, daar is de gossip pers volgens mij voor.

 

 

Nee Hans, pedofilie is niet 'hun' zaak, maar een ernstige zaak  die vele slachtoffers maakt en die dient gemeld te worden. Deejay of niet.  De feiten spreken voor zich en als 'zelfs' de BBC het meldt, maar jij niet dan ben je een 'wegkijk journalist'  Een policor schrijver, en dat wil je toch ook niet zijn?

 

Please login or register to see this link.  

33 minuten geleden zei hans knot:

ik vind dat seksuele geaardheid niets te maken heeft met radio. In vele artistieke beroepen komt het voor en persoonlijk vind ik dat we dit niet hoeven te behandelen Leendert. Het is dus een advies en geen verbod. En de ene journalist of historicus gaat er gemakkelijker mee om en de ander weer voorzichtiger. Laat mij maar lekker in die laatste categorie blijven. Dat heeft niets met het maken van een fout van doen.

 

Mee eens, maar het wordt hier toch niet behandeld als een ziekte? Het komt terloops ter sprake en doet niets af aan de kwaliteit van de personen. Verschil is dat jij het liever niet meldt en een ander daar geen problemen mee heeft.

 

Verschil moet er zijn. Ook verschil van mening. Moet kunnen.

 

 

Salut

Leendert

 

 

 

Link to post
Share on other sites

Ik kijk niet weg Leendert, neem de informatie tot me en waar nodig publiceer ik als het in mijn ogen en oren van historisch nut is in mijn doelgebied. Gek ik heb nooit iemand gehad die het vreemd vond dat ik er niet over publiceerde. Recentelijk las ik nog een boek waarin de Caroline deejay vermeldde dat hij eerst de poes van een ons welbekende dame aan boord van de Ross had bemosterd en daarna verder is gegaan met zijn daad. Heeft dat dan ook waarde om te melden in zo'n boek? Iedere journalist zal een afweging maken en al snel zoveel mogelijk en breed mogelijk willen publiceren, ik heb bij mijn opleiding tot historisch documentalist geleerd duidelijke lijnen voor mezelf uit te zetten waarover te willen publiceren. En dat zal ik dan ook altijd blijven doen. Prettige avond verder

Hans

Link to post
Share on other sites
3 minuten geleden zei hans knot:

Recentelijk las ik nog een boek waarin de Caroline deejay vermeldde dat hij eerst de poes van een ons welbekende dame aan boord van de Ross had bemosterd en daarna verder is gegaan met zijn daad. Heeft dat dan ook waarde om te melden in zo'n boek?

 

Dat heeft alleen waarde als het onderwerp over bijvoorbeeld seksuele uitspattingen of relaties aan boord gaat. Hangt dus af van het onderwerp.

 

Jij houdt het over het algemeen liever wat zakelijker en dat is je goed recht. Iedere journalist kiest zijn of haar invalshoek.

 

Salut

Leendert

 

 

 

 

 

Link to post
Share on other sites

 

4 minuten geleden zei Albatrosstudio:

Ik heb trouwens nog nergens het gortdroge feit hoe oud Blake Williams is geworden terug kunnen vinden.

 

Blijkbaar niet bekend: Blake Williams From Arizona, Blake was one of the original DJ crew aboard the Laser ship, the mv Communicator. As an accomplished engineer, he was on board for the test broadcasts in February 1984 and a taped show also went out on 4th March. That was all the broadcasting he did for Laser but in May he turned up on the rival station, Radio Caroline, working as DJ, engineer and Programme Controller. Following his last show on 17th July, he returned home to the States. 

 

Please login or register to see this link.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


 • Ondersteun Radiotrefpunt!

  Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

 • Similar Content

  • By hans knot
   Bob Seger and the Silver Bullet Band – Long song comin’. Dit nummer is afkomstig van de lp ‘Seven’ van Bob Seger, die uitkwam in 1974. Maar het was de eerste lp die hij opnam met begeleiding van de Silver Bullet Band. Hij ging er, voor maar een paar concerten in het voorprogramma van Kiss, mee op tournee. Het was een groot succes waarna het management van Kiss vroeg de groep uitgebreid mee op reis te gaan. Het nummer ‘Long song comin’ werd in 1978 gebruikt op Radio Caroline voor een promo, waarin werd aangekondigd dat een concert, gehouden in Capital Tower in Hollywood, exclusief als eerste buiten de VS zou te beluisteren op woensdag 16 augustus 1978.
    
   Bob Seger and the Silver Bullet Band - Long song comin'. This song is from Bob Seger's album 'Seven', which came out in 1974. But it was the first album he recorded accompanied by the Silver Bullet Band. He toured with them for just a few concerts as support act for Kiss. It was a great success after which the management of Kiss asked the group to tour extensively. The song 'Long song comin' was used in 1978 on Radio Caroline for a promo announcing that a concert held at Capital Tower in Hollywood would be the first to be heard outside the US on Wednesday 16 August 1978.
   Please login or register to see this link.
    
    
  • By hans558
   Op deze tweede paasdag ; Viering van de 10e vejaardag van Caroline in de nacht van  zaterdag 13 op zondag 14 april 1974
    
   Please login or register to see this link.
  • By hans knot
   Doobie Brothers, the – Steamer Lane Breakdown. Een heerlijk instrumentaal deuntje van the Doobie Brothers, dat in 1978 op de lp ‘Minute by minute’ verscheen en datzelfde jaar als achterkant op de single ‘What a fool believes’ door Warner Brothers werd uitgebracht. Ad Roberts vond het nummer mooi genoeg om als eindtune te gebruiken in december 1979  voor zijn programma ‘Eet Smakelijk’ op Radio Caroline.
    
   Doobie Brothers, the - Steamer Lane Breakdown. A great instrumental tune by the Doobie Brothers, that appeared in 1978 on the album 'Minute by minute' and was released the same year as the backing track on the single 'What a fool believes' by Warner Brothers. Ad Roberts liked the song enough to use it as an end-tune in December 1979 for his programme 'Eet Smakelijk' (Tasty food) on Radio Caroline.
    
   Please login or register to see this link.
    
  • By hans knot
   Queen – Brighton Rock. Dit nummer is afkomstig van de in 1974 verschenen lp Sheer Heart Attack en is een compositie gemaakt door Brian May. De intro werd gebruikt op Radio Caroline in 1978 in combinatie met ‘Carnival Midway’ door Jac Holzman and Peter Handford, dat afkomstig is van de lp ‘Authentic Vintage Sounds Effects’, dat uitkwam op het Old Thundridge Records. Er werd aan boord van de Mi Amigo een promospot gemaakt voor de Summer Tour 1978 langs verschillende badplaatsen in Engeland waar niet alleen de Caroline Dubbel Dekker Bus kwam maar ook de Caroline Roadshow een optreden telkens verzorgde.
    
   Jac Holzman and Peter Handford – Carnival Midway. Een nummer afkomstig van de lp ‘Authentic Vintage Sounds Effects’, dat uitkwam op het Old Thundridge Records. Er werd aan boord van de Mi Amigo een promospot gemaakt voor de Summer Tour 1978 langs verschillende badplaatsen in Engeland waar niet alleen de Caroline Dubbel Dekker Bus kwam maar ook de Caroline Roadshow een optreden telkens verzorgde. Voor die spot werd ‘Carnival Midway’ gebruikt in combinatie met ‘Brighton Rock’ van Queen.
    
   Queen - Brighton Rock. This song is from the 1974 album Sheer Heart Attack and is a composition made by Brian May. The intro was used on Radio Caroline in 1978 in combination with "Carnival Midway" by Jac Holzman and Peter Handford, which came from the album "Authentic Vintage Sounds Effects", released on Old Thundridge Records. A promo spot was made on board the Mi Amigo for the 1978 Summer Tour of various seaside resorts in England where not only the Caroline Double Decker Bus came but also the Caroline Roadshow made an appearance each time.
    
   Jac Holzman and Peter Handford - Carnival Midway. A song from the album 'Authentic Vintage Sounds Effects', released on the Old Thundridge Records. On board of the Mi Amigo a promo spot was made for the Summer Tour 1978 along several seaside resorts in England where not only the Caroline Double Decker Bus came but also the Caroline Roadshow performed each time. For that spot, 'Carnival Midway' was used in combination with 'Brighton Rock' by Queen.
    
    
   Please login or register to see this link.
    

    
    
    
  • By Walvlis
   Radio Mi Amigo 272 besteedde op 31 augustus 1979 vanaf haar zendschip MS Magdalena behoorlijk wat aandacht aan de geschiedenis. Ferry Eden nam de luisteraars mee met oude fragmenten.
   De luisteraars in Goes werden ook genoemd.
   In de opname die ik in Vlissingen maakte zijn ook stukjes te horen van Radio Caroline vanaf haar zendschip MV Mi Amigo.
   Please login or register to see this link.
    
    
 • Recently Browsing

  No registered users viewing this page.

 • Member Statistics

  • Total Members
   5,118
  • Most Online
   2,923

  Newest Member
  ATG
  Joined
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.