Jump to content

Recommended Posts

Wat een verschrikkelijk nieuws en zo onverwacht. Ik was een vaste luisteraar van zijn soul, funk en R&B programma's (de Overnachting en Back to the Oldschool) op 3FM en Radio 2. De liefde voor de muziek en het radio vak spatte er van af.

 

Hier kun je de terugblik van Jeffrey op zijn programma's de Overnachting en Back to the Oldschool, dat hij begin dit jaar nog schreef voor deze site, teruglezen en ook links vinden naar opnames uit die periode:

 

 

  • reaction_title_1 2
Link to comment
Share on other sites

Kreeg het nieuws gister door via de stories van Gerard Ekdom. Het bizarre wil dat ik toen net een door Willems gepresenteerd uurtje van de Top 2000 '99 geluisterd had (28-12-1999, tussen 2 en 3 uur 's nachts). Was heel raar. Heerlijke stijl van presenteren had ie.

 

EDIT: zojuist met verbazing de terugblik die hier vorige maand geplaatst werd gelezen. Wauw. Zonde dat die DAT'jes zijn gaan rondzwerven, ik ben nu wel redelijk benieuwd geworden naar het programma (Gelukkig, dank BENN0, is ongeveer de helft nog bewaard en staat het op Stack - zie het andere topic of druk meteen hier; cloak_login_or_register )

Edited by Samba-boy
  • reaction_title_2 1
Link to comment
Share on other sites

1 uur geleden zei Ben:

I

De stem is een belangrijk wapenfeit van een Deejay. Al ben je nog zo gevat, kundig of beschik je over andere kwaliteiten waar mee je je als Deejay kunt onderscheiden, in mijn optiek hoor je niet op de radio thuis als je geen prettige stem hebt, al is dat iets waar je helemaal niets aan kunt doen. Iedereen boven de 18 mag stemmen, maar je eigen stem kiezen kan niemand. 

Helaas wordt het tegendeel soms toch nog bewezen en zijn er Deejays waar ik niet graag naar luister. Er zijn stemmen waar ik van gruw, maar ik ben hoog sensitief, dus waarschijnlijk geen beste graadmeter. Gelukkig maar voor hen, die wat minder zijn gezegend met een zoetgevooisd stemgeluid. 

 

Eind jaren '80 heb ik ook een tijdje naar Roulette 103 geluisterd. Zo herinner ik me een Top 365 met Pasen 1987. Tevens ben ik al 35 jaar op zoek naar een uitvoerende en een titel van een song, die Roulette 103 tijdens nachtuitzendingen draaide. Het nummer is blijkbaar dermate obscuur dat ik in 35 jaar geen millimeter ben opgeschoten. Zelfs de moderne digitale hulpmiddelen kennen het niet. Ik heb zelfs ooit overwogen om Jeffrey te raadplegen, aangezien ik geen andere namen van Roulette 103 meer kende. Leuk om te lezen dat ze ook hier op het forum rondhuppelen. 

 

Begin deze eeuw kwam ik, net als Ben, Jeffrey ook weer tegen als presentator van 'Het Steenen Tijdperk', waarvan ik ook nog een aantal tapes met opnames uit 2001 en 2002 moet hebben liggen. Een heerlijk programma met de aangename presentatie van Jeffrey, die gezegend was met een fijne radiostem. We zijn ook blij met zijn bijdragen aan de diverse Top 2000 uitzendingen. Dit soort berichten komen altijd hard aan, waarbij ik me realiseer dat de veel te jonge leeftijd van overlijden daar een grote rol in speelt. De stem van een Deejay leeft echter altijd voort. In geval van Jeffrey Willems is dat volledig terecht. 

 

Greetz,

Everton 

 

  

   

  • reaction_title_1 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.