Jump to content

GEZOCHT - Het Zwarte Gat 10 mei 1992


Recommended Posts

Dag allemaal,

 

Ik gooi het eens een keertje over een andere boeg.

In het verleden heb ik wel eens een algemene oproep gedaan om te zien of iemand nog afleveringen van Het Zwarte Gat had liggen, en heb ik er ook zelf wel eens wat geupload.

 

Nu ben ik in mijn zoektocht op het punt beland dat ik heel gericht kan zoeken naar gaten die gedicht moeten worden, zal ik maar zeggen.

Hierbij dus een hele concrete oproep omdat ik zoek naar een specifieke aflevering:

 

Heeft iemand misschien Het Zwarte Gat van 10 mei 1992? De aflevering gaat over 'Het Rode Klif in Gaasterland' en auraloog Jelle Veeman gaat daar op zoek naar dingen uit het verleden. Het is aflevering nummer 521.

 

Als iemand me kan helpen aan deze aflevering (of in de juiste richting kan wijzen), zou dat geweldig zijn!

Alvast dank voor het meedenken 😎👍

 

 

edit: Een tweede aflevering die hoog op mijn lijstje staat is aflevering 577 over Devawerkers, uitgezonden op 13-06-1993... ook wat deze aflevering betreft is alles welkom!

 

Edited by Jochem Bootsma
 • reaction_title_1 3
 • reaction_title_2 1
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Ik kan je misschien wel helpen aan een fragment uit de Piet Vuijst uitzending(en).

Voor zover ik op dit moment weet heeft Bart van Leeuwen trouwens geen toegang tot (of interesse in) oud materiaal... maar dat kan ik verkeerd hebben. 🙂 (Zelf ben ik bezig met wat er nog beschikbaar was uit het oude archief)

 • reaction_title_1 3
 • reaction_title_2 1
Link to comment
Share on other sites

Ik zoek dus: uitzending 172 Paragnost PIET VUIST uit Bussum,vertelt over het PARANORMALE. (JOOP VLAG ziet de toekomst in zijn TAROT-KAARTEN.) Alleen Piet is voor mij van belang

 

Het zou geweldig zijn als jij die hebt voor mij maar vooral voor Piet die in augustus 82 jaar wordt. Hoe spreken we dat verder af?

 

De reden dat ik Bart wil spreken is niet zozeer de uitzending alswel zijn kijk op het ontstaan van een complete industrie achter zijn idee. Leo de Ruiter heeft daartoe het meeste bijgedragen maar die is dood. En ook zou ik weleens willen weten hoe hij op het idee van het Zwarte gat is gekomen.

Dit is Piet Vuijst tijdens een uitzending van de TROS

 

Edited by Webschrijver
Aanvulling
 • reaction_title_1 3
 • reaction_title_2 1
Link to comment
Share on other sites

"(Zelf ben ik bezig met wat er nog beschikbaar was uit het oude archief)"

 

In het archief van Beeld & Geluid liggen 270 afleveringen. Jammer genoeg slechts gedeeltelijk alleen op datum geïndexeerd. Met de lijst die ik vond op de website van André Groote, heb ik getracht van een aantal banden de inhoud te vermelden. Dat betekende drie dagen afluisteren want op de dozen van de banden en de bijbehorende bonnen staan maar summiere gegevens. Ook heeft Leo de Ruiter een aantal banden "geleend" Maar uiteraard nooit kunnen terugbrengen want Leo is dood.

 

Het is dus best lastig om de hele serie compleet te krijgen.

 • reaction_title_1 2
 • reaction_title_2 1
 • reaction_title_5 1
Link to comment
Share on other sites

Ik breek mijn hoofd over de naam van de bedenker van "Het Zwarte gat" maar dat is in ieder geval NIET Bart van Leeuwen. Zodra de naam mij te binnen schiet laat ik het je weten. Weet wel dat hij bij een auto ongeluk om het leven kwam.

Het was de bedoeling dat Tom Collins het programma, als opvolger van 3600 sec. op 1, zou presenteren maar die kwam niet opdagen en ontslag volgde.

Edited by Harm ten Brink
 • reaction_title_1 3
 • reaction_title_2 1
Link to comment
Share on other sites

Ik zal contact met je opnemen en je de fragmenten van Piet sturen. De afleveringen die je noemt zijn in mijn bezit, dus dat moet lukken.

 

Beeld & Geluid was voor mij ook een beginpunt, nu is het slechts hier en daar een aanvulling... want inderdaad ligt daar niet heel veel, en het is ook nog eens niet goed geordend. Nee, de afgelopen jaren heeft mijn speurwerk me geleid naar het meest complete archief (via nabestaanden van Leo de Ruiter en André Groote) en dat ben ik inmiddels aan het digitaliseren. Wat 'we' er vervolgens mee doen... daar heb ik ideeën over, maar dat zal ik met alle betrokkenen moeten overleggen tzt.

 • reaction_title_1 3
 • reaction_title_2 1
Link to comment
Share on other sites

Ik heb je een privébericht gestuurd wat betreft Piet Vuijst.

 

Verder:

Haha, zo kun je dat dus ook aanpakken bij B&G! Op die manier heb ik het nog niet gespeeld, al heb ik er wel eens een dag gezeten om wat orde in de chaos te scheppen en heb ik ook wel eens een aflevering (legaal dus) aangeschaft hier en daar (duur!).

 

Wat betreft het archief van Jelle Veeman: daar zal vast van allerlei fantastisch materiaal inzitten. Wie weet heb je er wat aan voor je podcast, en heel misschien zit er nog een aflevering van HZG in die in mijn archief ontbreekt, wie zal het zeggen.

 • reaction_title_1 3
 • reaction_title_2 1
Link to comment
Share on other sites

Op 2-7-2022 om 10:44 zei Webschrijver:

Harm, mijn dank. Nee, ik had gezocht op Ton Egas omdat ik dacht dat hij als "Bart van Leeuwen" met pensioen gegaan was. Alle gegevens inmiddels gevonden!

Een vreemde veronderstelling, gezien je mate van interesse (en je achtergrond 'in het vak', zoals je die omschrijft). Bart is elke zaterdag en zondag hartstikke live op Radio 5 in actie. (En afgelopen maand zelfs zeven dagen per week). 

 

Edwin

22 uur geleden zei Harm ten Brink:

Het was de bedoeling dat Tom Collins het programma, als opvolger van 3600 sec. op 1, zou presenteren maar die kwam niet opdagen en ontslag volgde.

Dit is volgens verschillende verhalen wel typerend voor de bedrijfscultuur in de eerste VOO-jaren: mensen met een jarenlange staat van dienst 'op het schip' die bij één misstap (of een misverstand) zonder pardon de wacht werd aangezegd. Ook Ad Bouwman heeft zich daar in meerdere interviews over uitgelaten. 

 

Edwin

Edited by rauhfaser
 • reaction_title_1 3
 • reaction_title_2 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


 • Ondersteun Radiotrefpunt!

  Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

 • Recently Browsing

  • No registered users viewing this page.
 • Member Statistics

  • Total Members
   5896
  • Most Online
   2923

  Newest Member
  domien
  Joined
×
×
 • Create New...