Spring naar bijdragen

Column Vincent Schriel: Back to Radio Veronica?


Vincent

2449 weergaven

Vandaag was de ontknoping van de Back to the 70's Top 770 bij Radio Veronica. De lijst bekijkend kreeg ik vanmiddag het idee om het station maar weer eens op te zetten. En wat viel dat tegen!


Niet de muziek, maar de wijze waarop de lijst werd gepresenteerd. Flauwe presentatie, nieuwsfeiten uit de jaren 70 die te uitgebreid werden voorlezen en van commentaar werden voorzien met daarbij ook nog eens een irritant achtergrondmuziek die totaal niet past bij het tijdperk. Er werd zelfs zoveel geluld dat er maar elf platen in de laatste twee uur werden gedraaid.


Waarom werd dan eerder op de middag Nutbush City Limits van Ike & Tina Turner halverwege de plaat vervangen voor de volgende notering? Tijdgebrek? Hield men anders te weinig spreektijd over voor de 'grande finale'?


Ik heb de middag uitgezeten, maar om 18:00 uur direct een draai aan de knop gegeven en NPO Radio 2 weer opgezet. Wouter van der Goes met Vinyl Friday en om 20:00 uur mijn favoriete programma: Het Platenpaleis met Frank van 't Hof. 

 

Het was lang geleden dat ik weer eens naar Radio Veronica heb geluisterd en ik kan je garanderen dat ook heel lang duren voordat ik deze fout weer maak!

  • Vind ik leuk 5
  • Haha 5

8 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

"Flauwe presentatie, nieuwsfeiten uit de jaren 70 die te uitgebreid werden voorlezen en van commentaar werden voorzien met daarbij ook nog eens een irritant achtergrondmuziek die totaal niet past bij het tijdperk. Er werd zelfs zoveel gelult dat er maar elf platen in de laatste twee uur werden gedraaid."

 

Achtergrondmuziek bij presentatie noemen we een bedje, geluld moet met een d, maar dat terzijde.

De vraag is of er wel zoveel geluld mag worden op Veronica. Het is een geclausuleerd muziekkavel (gouwe ouwen) , en daar geldt een zeer hoog percentage muziek overdag.

2003 is alweer lang geleden, dus ik weet de regels niet meer zo precies uit mn hoofd.

 

Link naar opmerking
2 uur geleden zei ruudam:

De vraag is of er wel zoveel geluld mag worden op Veronica. Het is een geclausuleerd muziekkavel (gouwe ouwen) , en daar geldt een zeer hoog percentage muziek overdag.

 

Dat vroeg ik me dus ook af vanmiddag. Ik weet nog dat ik een keer in de studio was bij Somertijd en dat er flink werd geklaagd over de ochtendjock (Kicken). Die had teveel gesproken woord in zijn programma gehad en dat moest tijdens Somertijd gecompenseerd worden.

Link naar opmerking

Ik heb gisteren en vandaag op het strand gelegen en ongestoord naar de Top 770 kunnen luisteren. Gisterenavond om 20 uur waren ze al bij nummer 100, dus begonnen ze weer bij nummer 220. Vandaag heb ik genoten, al vond ik ook wel dar er veel overbodige informatie werd gegeven. Gr. Bo

Link naar opmerking

Bijna de hele radio-industrie is zo geworden: wat cliché teksten voorlezen en dan heb je een “programma”. Of nog erger: helemaal niks voorbereiden, wat clichés oplepelen (“Het is dinsdagmiddag, lekker weer!”) en dan vragen aan luisteraars wat ze aan het doen zijn. En dan ellenlange opsommingen van reacties. Luisteraar 1 komt net van de tandartsen en luisteraar 2 heeft het gras gemaaid. Zeer boeiend allemaal. 😴

 

 

Waar de concurrentie alleen maar toeneemt (denk aan YouTube, Spotify, Deezer, social media, de smartphone, Netflix, ga zo maar door) wordt de radio-industrie maar luier en luier. Zo weinig creatieve, hardwerkende radiomakers tegenwoordig. En het is juist harder nodig dan ooit. Zonde...

bewerkt door pieterdecker
Link naar opmerking

Hallo allemaal, is er iemand die deze de Back To The 70's Top 770 kan uploaden? Ik heb het gemist en dan kan ik er zelf een oordeel over vellen. De Hits zijn in ieder geval uit mijn favoriete muziektijdperk.

Link naar opmerking
Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.