Jump to content

NPO Radio 5 viert 80e verjaardag van Boudewijn de Groot


de redactie

330 views

Op maandag 20 mei, Tweede Pinksterdag, viert NPO Radio 5 de 80e verjaardag van Boudewijn de Groot, die bekend staat als het ‘wonderkind van 80’. De radiozender zal uitgebreid stilstaan bij deze mijlpaal, waarbij De Groot zelf te gast zal zijn in de studio om de verhalen achter zijn liedjes te delen.

 

Een week eerder, op dinsdag 14 mei, zit Boudewijn de Groot precies 60 jaar in het vak. In het programma BertOp5, tussen 16:00 en 17:00 uur, opent dj Bert Kranenbarg samen met De Groot de stembus voor een toplijst van zijn mooiste liedjes, samengesteld door luisteraars. Stemmen met een persoonlijke motivatie is mogelijk via nporadio5.nl vanaf dat moment.


Verschillende programma's op NPO Radio 5 zullen in de aanloop naar de verjaardag van De Groot aandacht besteden aan dit icoon van de Nederlandse muziekgeschiedenis.


Op de verjaardag van Boudewijn de Groot, maandag 20 mei, zullen luisteraars gedurende de dag in alle programma's van NPO Radio 5 hun favoriete lied van de zanger delen. Tijdens BertOp5, van 16:00 tot 18:00 uur, staat het programma volledig in het teken van De Groot. In het laatste uur wordt de toplijst van meest aangevraagde liedjes uitgezonden, waarbij Boudewijn de Groot aanwezig zal zijn in de NPO Radio 5-studio om de verhalen achter de liedjes te vertellen.


Boudewijn de Groot is een vaste waarde in de Evergreen Top 1000 van NPO Radio 5. Vorig jaar had hij maar liefst twaalf nummers in de lijst, waarbij "Avond" de hoogste notering behaalde op de vijfde plek.

 

Afbeelding: Boudewijn de Groot tijdens de show "hoe sterk is de eenzame fietser" van omroep VARA in 1973 (foto Wikipedia/Harry Pot)

1 Comment


Recommended Comments

Misschien een herhaling van de POSTER serie die Tom Mulder en ik maakte met Bo. Ligt "gewoon" bij B&G.

  • reaction_title_1 1
Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.