Jump to content

AFN Soesterberg


Martin1968

Recommended Posts

In de jaren tachtig, toen ik in de gelegenheid was om naar AFN te luisteren, bestond bijna de hele weekendprogrammering uit 'syndicated' shows.

 

In eerdere periodes hadden ze dat misschien niet, maar toen hadden ze weer wel programma's van de grote Amerikaanse networks, zoals shows met bekende sterren uit Hollywood en jazzmusici. En hoorspelen. Ook die werden op vinyl naar AFN-Stations verscheept en wereldwijd uitgezonden.

 

De eerste twee opnames die Martin hier aanbiedt, uit 1984, heb ik zelf opgenomen op mijn studentenkamertje in Utrecht. Dat deed ik 's nachts, omdat ik overdag nogal eens last had van landpiraten die door het fm-signaal van AFN gingen heen tetteren, vooral in het weekend. AT40 werd toen in de nacht van zaterdag op zondag voor het eerst uitgezonden (als er tenminste geen belangrijke sportwedstrijd was) en op zondagmiddag herhaald.

 

 

Link to comment
Share on other sites

3 uur geleden zei Richard079:

Had AFN Soesterberg nog zelf programma's behalve syndicated uit de VS

 

Gedurende de jaren 80 was de vroege ochtendshow  (5.00-9.00) live vanaf Soesterberg met o.a Tim Vogel, Mike Kaminski, Rich Feagler en Beth Sherman.

 

Ook in de namiddag was er een live programma ( 15.00-18.00) met o.a Tony Jacobsen, John Bernhardtsen, Carey Lawson en Kimberly Isaac.

 

3 uur geleden zei Richard079:

En zoja, zijn daar misschien nog opnames van ? 

 

Misschien, maar Ik ben ze nog nooit tegengekomen.

 

Link to comment
Share on other sites

De programmering van AFN Soesterberg was in de jaren tachtig gedurende grote delen van de dag gelijk aan die van AFN Frankfurt. Er was op doordeweekse dagen inderdaad een lokale ochtendshow (onderbroken met langere nieuwsbulletins uit Frankfurt) en 's middags van 3 tot 6. Hitjes uit de top 40, afgewisseld met mededelingen over plaatselijke sportwedstrijden, filmavondjes, etc. Ik vond dat nooit zo spannend en heb daar nooit iets van opgenomen. Toen de Amerikaanse vliegbasis in Soesterberg eenmaal werd afgebouwd, eind jaren tachtig dacht ik, werd dat vervangen door lokale programma's van AFN Shape uit Brussel.

 

Op sommige andere uren en vooral in de avond/nacht werden eerder opgenomen programma's van AFRTS uit Los Angeles uitgezonden: deejays als Charlie Tuna, Wolfman Jack, Laurie Allen, Mary Turner, etc. Dat waren programma's die speciaal voor het leger werden gemaakt, over de hele wereld werden verspreid en volgens mij is er best veel van bewaard gebleven; ze worden bijvoorbeeld aangeboden op 'afrts blogspot'. Google is je beste vriend! (of tenminste, dat willen ze ons doen geloven.)

 

Paul

Link to comment
Share on other sites

die vreemde spotjes vond ik altijd wel grappig. Zowel op de radio als op hun TV zender, die te ontvangen was op UHF kanaal 80 in NTSC. Ik kon het signaal hier perfect ontvangen en kreeg zo een aardig beeld wat die amerikanen op de TV keken. Veel, heeeeel veel sport maar ook de nieuwste series. Heb veel opgenomen destijds op cassette en video.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


 • Ondersteun Radiotrefpunt!

  Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

 • Recently Browsing

  No registered users viewing this page.

 • Member Statistics

  • Total Members
   5,231
  • Most Online
   2,923

  Newest Member
  Laurens Blinxma
  Joined
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.