Jump to content

Ria Bremer TV interview Bull Verweij 1971


Leendert Vingerling

Recommended Posts

Zondagavond zag ik Ria Bremer in het  tv programma 'Maestro' proberen een orkest te leiden. Dat ging haar slecht af, maar ze mocht toch een ronde verder dankzij de publieks stemming. Schijnbaar  zijn er heel veel fans die haar nog herinneren van 'Stuif es in'  en haar een warm hart toedragen.  Ria heeft van alles in de mediawereld gedaan. Bij mij is 'slechts' dat éne interview blijven hangen als voornaamste wapenfeit.

 

En dat betrof haar interview in Avro's Televizier Magazine van 18 mei 1971 . Ze ondervraagt Veronica directeur Bull  Verweij over de aanslag op  de Mebo 2 . De dag ervoor was aandeelhouder Norbert Jürgens gearresteerd, omdat hij de duikers  die de aanslag pleegden had betaald.

 

Bij de actualiteiten rubriek  vermoedde men dat de Veronica directeur achter de aanslag zat en stuurde Ria Bremer er op af om Verweij te ondervragen. Het interview zou alleen worden uitgezonden als er een bekentenis zou zijn. En die kwam er. Bull gaf toe een opdracht aan Norbert te hebben gegeven. De dag na de tv uitzending werd Oom Bull opgepakt.

 

Graag zou ik dat interview nog eens willen terug zien, maar via Google  en You Tube lukt het me niet om het te vinden. Het zal toch wel ergens terug te zien zijn?

 

 

Salut

Leendert

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

8 uur geleden zei J.Vinke:

Heb ook gezocht naar dat interview en er een gedeelte van gevonden, het is te zien op deze link en op 12,30 staat een gedeelte van het interview

 

Bedankt Jan.

 

Het is helaas het bekende kleine stukje van het interview dat deze studenten gebruikten voor hun documentaire.  Ik hoop het hele interview nog eens terug te zien. 

 

Ben het met de onderzoekers eens dat het opvallend is  dat Bull  in het interview zo snel toegaf de opdracht te hebben gegeven. Dat de opdracht in samenspraak met de BVD zou zijn gedaan klopt niet. Hun conclusie  is gebaseerd op de getuigenis  van de zoon van de baas van de  afdeling contraspionage van de BVD. Een drijfzand conclusie...

 

Salut

Leendert

 

 

 

Edited by Leendert Vingerling
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


 • Ondersteun Radiotrefpunt!

  Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

 • Recently Browsing

  • No registered users viewing this page.
 • Member Statistics

  • Total Members
   5,438
  • Most Online
   2,923

  Newest Member
  Duneh96
  Joined
×
×
 • Create New...