Jump to content

Dik Voormekaar Show op eerste plaats van De Onvergetelijke Luisterlijst


de redactie

1222 views

De Dik Voormekaar Show is zojuist door de luisteraars van NPO Radio 1 en NPO Radio 5 uitgeroepen tot de nummer 1 van De Onvergetelijke Luisterlijst. Met deze ranglijst vieren de publieke radiozenders dat Hanso Idzerda 100 jaar geleden, op 6 november 1919, de allereerste radio-uitzending verzorgde.


“Ik ben heel trots en ik vind het geweldig, ook voor Ferry natuurlijk.”, reageert André van Duin, samen met Ferry de Groot maker van de Dik Voormekaar Show.


Andere favorieten in De Onvergetelijke Luisterlijst zijn Frits Spits, de Top 2000, Met Het Oog Op Morgen en Radio Tour de France.


De top 10 van De Onvergetelijke Luisterlijst ziet er als volgt uit:

 1. Dik Voormekaar Show
 2. Frits Spits
 3. Top 2000
 4. De Top 40
 5. Met Het Oog Op Morgen
 6. Radio Tour de France
 7. Zeezender Radio Veronica
 8. Weeshuis van de hits
 9. Ronflonflon
 10. Arbeidsvitaminen

Luisteraars konden vanaf 4 oktober stemmen op spraakmakende fragmenten, markante radiomakers en legendarische programmatitels. De Onvergetelijke Luisterlijst is een selectie van 100 hoogtepunten uit de vaderlandse omroepgeschiedenis: van muziek tot sport, van spelletjes tot journalistiek.

8 Comments


Recommended Comments

Natuurlijk wordt nergens vermeld dat de Dik voor elkaar Show op R Noordzee (RNI) is begonnen..............

 

(De Wereldomroep is helemaal vergeten)

 • reaction_title_2 1
Link to comment
13 minuten geleden zei Martin1968:

Die Frits toch... Jarenlang de enige diskjockey die elke dag een programma mocht maken op de popzender waar we verplicht naar moesten luisteren. Met ervoor meerdere keren per week een hitparade. Jawel, dat waren de gloriedagen van de radio. Mag ik een teiltje?

 

 

Zou wel eens willen weten hoe die lijstjes tot stand zijn gekomen.

Denk heel sterk voor geproduceerd  waar men dan "schijn" democratisch op kon stemmen, en geen programma namen aan toe kon voegen....

Link to comment
3 uur geleden zei Martin1968:

Die Frits toch... Jarenlang de enige diskjockey die elke dag een programma mocht maken op de popzender waar we verplicht naar moesten luisteren. Met ervoor meerdere keren per week een hitparade. Jawel, dat waren de gloriedagen van de radio. Mag ik een teiltje?

 

Heb er (wel) naar geluisterd (1980/eerste helft1981) toen was er inderdaad bijna geen concurrentie, want de Mi Amigo was gezonken en de echte opkomst van de vrije radio in de grote steden (Rotterdam/Den Haag) liet nog even op zich wachten, maar in de zomer van 1981 begon de glorietijd van de vrije radio op FM met de div 24 uur(s) radiostations en het luisteren naar Spits was (dan) ook (voor mij) voorbij.

 

 

 

 

Edited by Robin Westhof
 • reaction_title_1 2
Link to comment

Ik ken die keuzelijst niet. kan hem ook niet meer vinden. Uit een keuze van 100, is een top tien wel erg karig. Ik zou de complete Top 100 wel eens willen zien. Hoe zit het bijvoorbeeld met LOS VAST. Jan Rietkant komt er hier maar bekaaid van af. En waar staat RADIO BERGEIJK. Toch wel een van de beste hoorspelseries die er gemaakt is en, warempel, nu weer nieuw begonnen is.

Link to comment
14 minuten geleden zei Robin Westhof:

 

Jan Rietman. 😉

🙂

Limburgsch dagblad Dik v m show Jan Rietkant  14-06-1984 .jpg

Edited by cdb
 • reaction_title_1 1
Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
 • Create New...