Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 07/31/2014 in Blog Comments

 1. Ik heb contact opgenomen met één van de aanwezigen aan boord van de MV in die periode. Peter Chicago vertelde rond 10 oktober 1978 na de uitzenddag van Mi Amigo dat Radio Hollandia zou starten met ingang van 19 oktober. Hij gaf de Nederlanders het dringende advies mee te werken om de overgang soepel te laten verlopen. De Nederlandse konden eventueel nog als nieuwslezer blijven, er zouden bandprogramma´s komen. Maar de banden zijn door de Nederlanders nooit aan boord gezien. Als ze er al waren lagen die waarschijnlijk in de hut van Chicago. Maar omdat er later nooit iets aan boord van de MV is gevonden is het zeer waarschijnlijk dat deze nooit aan boord zijn geweest. Waarom startte Radio Hollandia niet op 19 oktober 1978? Sylvian Tack, mede eigenaar van de MV, had O'Rahilly gedreigd met het 'Wijsmuller 1968 scenario'. O'Rahilly was al betaald door Hollandia en vond het best zo. Mi Amigo mocht doorgaan en de geldschieters van Hollandia waren hun centen kwijt.
  6 points
 2. Al je de zin goed leest inzake Mi Amigo ga je hopelijk begrijpen dat het betrekking heeft op de periode dat de Top 40 eveneens op Mi Amigo was te beluisteren. Dus dat er sprake was van dubbele uitzending.
  5 points
 3. De groten zijn op? Daarom nu maar de b-categorie?
  5 points
 4. Radio 5: Bert K: "Op 1 de Dik Voormekaar show, wat vind je er van Govert" Govert van B: "Ja mooi hoor, begonnen bij de NCRV" Bert K: "Nou, het begon op Radio Noordzee"' Govert van B: "Maar de NCRV durfde het op te pakken" Ja, zo lust ik er nog wel eentje.
  5 points
 5. Die Frits toch... Jarenlang de enige diskjockey die elke dag een programma mocht maken op de popzender waar we verplicht naar moesten luisteren. Met ervoor meerdere keren per week een hitparade. Jawel, dat waren de gloriedagen van de radio. Mag ik een teiltje?
  5 points
 6. Mooie column Hans. Altijd leuk als je soms "noodgedwongen" door je archief moet gaan spitten. Ik ben daar ook druk mee doende ivm verhuizen en overdracht stukken aan B&G. De vele Radio Bulletin tijdschrijfeten zijn ook te "bewonderen" op: http://nvhrbiblio.nl/biblio/tijdschrift/Radio Bulletin/ Voor mij ook een feest der herkenning................
  4 points
 7. Waarom zou ik voor zoiets in hemelsnaam een wekker zetten om 4 uur?
  4 points
 8. Dit soort berichten voegt inhoudelijk op dit forum toch helemaal niets toe, of zie ik dat verkeerd?
  4 points
 9. Jij loopt zoveel commentaar te leveren op veel mensen die hier komen om te genieten van radiofragmenten en om van gedachtes te wisselen over wat er zoal gebeurd in radioland. Daar lijkt me niks mis mee. Maar zodra er iemand scheef oversteekt wordt hij of zij door jou aangesproken. Het valt me al jaren op. En nee, ik weet niet alles beter en ik heb dat ook zeker nooit beweerd. Ik lees ook alleen maar wat er op radioforums wordt gemeld en geef daarop mijn gedachte. Als je het nu nog steeds erg dwars zit dan wil ik daar best eens een keer met je over van gedachte wisselen. Hou het gewoon leuk hier. Dat is voor iedereen fijn en het bezorgd jou minder spanning OK. Dit was mijn commentaar.
  4 points
 10. Voor de liefhebbers hier een aantal "voorlopers" van de BRT Top 30 https://we.tl/t-Q0odozldIg BRT 2 Hi-Tension 19700301 Jan Schoukens BRT 2 Hi-Tension Top 20 19700301-Mike Verdrengh BRT 2 Hi-Tension Top 20 19700322-Mike Verdrengh BRT 2 Hi-Tension Top 20 19700405-Zaki BRT 2 Hi-Tension Top 20 19700419-Zaki
  4 points
 11. Tja, wat moet ik nou nog meer laten zien? "iedere generatie z'n eigen Veronica" ? Wat nou 1969 ?. 1963 zul je bedoelen voor het eerst in november. En Hans Mondt deed het ook wel maar iedereen deed MTUW..... Naam is bedacht door Willem van Kooten.
  4 points
 12. Prachtig Hans. Ik was een gelukkig mens toen ik in NY was ( 1969 en 1976) om hem te beluisteren. Jonge, jonge wat een sound en en een dj !! Het valt mij steeds op dat het heel wat anders is of je hem van een bandje hoort of als je echt in NY bent. Voor mij was hij en WABC "de moeder aller Top 40 stations.". Voor 'ons' was dat de radiohemel op aarde. Iets beters bestond er niet. Dank voor je mooi stuk. Juul
  4 points
 13. Die 5 vestigingen kloppen, op de Javastraat na, dat filiaal is gewoon gesloten, zijn alle andere gebouwen tegen de vlakte gegooid, waarbij er voor de vestigingen Vijzelstraat( in de Vijzelflat) tot in de jaren 80 een rechtszaak is gevoerd, die uiteindelijk nog gewonnen is ook. In 2003 is ons bedrijf van naam veranderd( we waren toen internationaal bezig, en de naam Centraal Radiohuis was voor onze partners bijna niet uit te spreken), en met die naam, Sonel, wat een Franse afkorting is van "Nederlands bedrijf", naar UIthoorn verhuisd vanwege de bouw van de NZ- metrolijn in Amsterdam, waardoor het pand aan de Scheldestraat 11 bijna een half jaar onbruikbaar was. We hebben toen het pand van de voormalige ITT-importeur in Uithoorn overgenomen. Later zijn we in Uithoorn nog een keertje verhuisd, en zitten nu in het pand van de voormalige elektriciteitscentrale van het buurtschap Thamen. Voor mijn vader, die in die tijd bij het bedrijf werkte( hij nam het in 1978 over) was het wel grappig om deze advertentie weer eens te zien.
  4 points
 14. Ja, Karel, een erg moeilijke man om mee te werken weet ik uit eigen ervaring. Ik maakte een paar seizoenen programma's met hem bij de TROS. Hij was ook een liefhebber van drank en ik juist helemaal niet. "Kom eens langs bij......." was het programma waar ik als producer verantwoordelijk voor was. En zo kon het gebeuren dat de z.g. magneet schakelaars om de mengtafel te programmeren, niet in de repo wagen aanwezig waren........Gelukkig zaten we in Laren dus gauw effe naar Hilversum ! Ik kan mij nog "verhitte gespreken herinneren die ik zo vlak na het verdwijnen van "mijn Veronica" heb gehad met VVD-er Hans Wiegel.... En steevast was het antwoord van Wiegel: "ach meneer Geleick, allemaal politiek.........." Toch bewaar ik leuke herinneringen aan de programma's die op zaterdag maakten vanuit Hamdorff in Laren nh. Hier een groepsfoto uit 1977 voor Hamdorff: vlnr. achter: Chris Galjaard, Joan Prior - dochter van..., Anneke Munnik voor: Karel Prior Juul Geleick, Wim Jansen (prog. leider radio )
  4 points
 15. Ik ben samen met Vincent en Harmen op bezoek geweest. Een behoorlijke reis vanuit Limburg, maar het was de moeite waard. Uiterst vriendelijke ontvangst, duidelijke uitleg, interessante techniek. Zeer professioneel georganiseerd. Maar wat me het meeste aansprak was de achterliggende gedachte en de passie waarmee radio wordt gemaakt.
  4 points
 16. Het is de toon die de muziek maakt en dit soort reacties plaats je maar op Geen Stijl. Hier wordt van je verwacht dat je op een normale volwassen manier discusieert.
  4 points
 17. Heel simpel, Tijdens de mixage van een Live Concert dat we op namen in Cadzand, de mix deden we 24 track digitaal op 17 november 1988 in NCRV 1. Een foto; vlnr. Jerney, Juul en Bert Ruiter ( echtgenoot Jerney ) En we deden in juli 1989 een serie docu's over het Monterey Pop festival. Jerney presenteerde die. Want we zijn leeftijds genoten, dat schept een band en we kende elkaar uit de Veronica tijd. Eh, Ger Lammens, ja die zegt wel meer. Ook dat ie bij Veronica gewerkt heeft……... Ik hen 'em daar laatst eens stevig over "onderhouden"……….. Ja, het was een gast-dj programma, maar da's geen werken. Foei !
  4 points
 18. "ja top plaat lekker mee swingen." Ik weet het, over muziek (wan) smaak valt niet (echt) te twisten, misschien lukt het mij (wel) om ook 'gezellig' mee te swingen, met behulp van een behoorlijke dosis pillen. 😉
  3 points
 19. ja top plaat lekker mee swingen. Dit is juist 1 vd betere platen van het nieuwe genre. Theo
  3 points
 20. Ik weet uit eigen ervaring in de afgelopen jaren dat optie 2 (geen verstand van goede muziek) bij jou niet de oorzaak kan zijn Robin. Dus voor mij is deze retorische vraag verder duidelijk. 😀 fijn weekend, Hans
  3 points
 21. Zo was dat vroeger ook, bijna alles werd van te voren opgenomen en aan boord afgedraaid. Top dat Harm dit doet, wordt genieten morgen. Theo
  3 points
 22. Ook de beste wensen voor het nieuwe jaar en vooral veel gezondheid en meer vrijheid ! Vriendelijk bedankt voor alle programma's die je afgelopen jaar beschikbaar hebt gesteld en blijf vooral doorgaan, ik maak er gretig gebruik van en van alle postings op dit forum. Ik moet nog zoveel afluisteren dat gaat nog jaren duren 😉 Top dat er mensen zijn die zoveel bewaard hebben 👍 Mvg.Martien
  3 points
 23. Afgezien van alles...................document of niet. Ik weet wel dat er een hoop heisa was. En dat het de bedoeling was om de Top 40 uit te zenden als overgangsperiode naar een eigen lijst. En dan kon er gewoon aandacht blijven voor de top 40 net zo lang totdat de VOO zendtijd had. Maar dat was nogal onduidelijk. En voor Hans; je schrijft: "De exploitatie werd eind 1974 overgenomen door opgerichte Stichting Nederlandse Top 40. " Dat was in de eerste week van september en niet eind 1974 want dat is zo'n rekbaar begrip. Lees maar : http://www.norderney192.nl/historie_1974_39.html Kun je ook zien wat de gedachten van Out waren over de Stichting Top 40. Er is ook een plaats ingeruimd voor Joop Landré, TROS directeur. ( zie rechts plaatje notitie). Ik heb de juistheid van de notitie van Out gecheckt bij Lex en die bevestigde e.e.a. En dat was niet voor niks zo bedacht. Maar dat wist niemand toen, nu wel. Verder vind ik Hans , dat je mooie stukjes schrijft, laat je niet weerhouden om door te gaan.
  3 points
 24. De uitgebreide berichtgeving op NPO1 rond de Corona-crisis beantwoordde in elk geval aan een enorme behoefte. Dat zag je ook aan de kijkcijfers. Vooral voor ouderen was dat heel belangrijk, merkte ik aan mijn omgeving.
  3 points
 25. Ik heb de podcast bestanden van de Riff top 100 even gedownload en op Mediafire gezet! https://www.mediafire.com/folder/srag7bpvmhrxx/
  3 points
 26. En hier is nog een leuk artikel over de radio distributie. https://pixeldra.in/u/USqMpBfw
  3 points
 27. Ging het hier niet over de Draad Omroep? Daar namen Ad en ik altijd Tijd voor Teenagers en Tussen 10+ en 20 - van op. En elke keer maar schelden als Herman Stok of Jos Brink door de intro's zaten "te lullen"...............hi Prachtig medium. Ik weet nog goed dat toen het afgeschaft werd bleef de loden draad gewoon zitten aan de achterkant van ons huizen. Ik zal eens bij m'n nichtje kijken of ie d'r nog zit, want die woont in mijn ouderlijk huis in "Hillywood".
  3 points
 28. "Plaatje maar weer".........................
  3 points
 29. Een staan een paar twijfelachtige zaken in dit artikel. Voor de goede orde dit is geen opmerking aan degene die dit publiceerde. Zie het als aanvulling. De 2 CE's staan te boek als 50 kW zenders. Nu kunnen fabriekszenders 10% meer vermogen maken als waar ze voor te boek staan, maar het wordt niet aanbevolen. Vervolgens bij zenders praat je niet over E.R.P (Effective Radiated Power). Bij E.R.P praat je over de combinatie zender en antenne installatie. Er waren echter verliezen in de antenne installatie. Weliswaar was de "ground" perfect, maar de antenne op zich niet. Ik geloof dan ook niet dat er werkelijk 55 kW afgestraald werd. Dat even terzijde, bij zenders praat je over het vermogen wat de zender kan maken, ook wel draaggolf vermogen genoemd. Nog een ding. Als je door zoutaanslag en wind je impedantie zover veranderd dat je naar de helft van het vermogen terug moet zit het goed fout. Wat hier bedoeld wordt is dat zout tezamen met vocht wat zich op de isolatoren afzet (door de wind) reden is om het vermogen met de helft te reduceren. Dan een aanvulling. De 50 kW zender is een uitbreiding van een soortgelijke zender als gebruikt werd door Radio Veronica, maar dan in 5 kW uitvoering. De eindtrap die die 5 kW naar 50 kW versterkt is een zogenaamde Doherty versterker (http://80.60.170.41:5014/dokument.html?id=1406300967). Ondanks mijn opmerkingen een prachtig artikel! Rob V.
  3 points
 30. Wat een geweldig nummer is dat. De tweede versie is een "politieke remix" anno 2019.
  3 points
 31. Hans, Het is altijd weer een genot om deze geschiedenis lesjes te lezen ! Terug in de tijd toen ik een REM antenne neerzette in Hilversum en met zonnebril naar de REM kon kijken. Met zonnebril om te sneeuw in de ontvangst enigzins weg te moffelen.......
  3 points
 32. "Ik heb Herbert Visser bereid gevonden zijn ervaringen van destijds eens aan het papier toe te vertrouwen en hij kwam met de volgende eigen belevingen van destijds en heden ten dage." -Destijds gaat volgens mij niet over 1971 maar over 1974 dus dat is moeilijk vergelijken met Veronica b.v. op een heel andere frequentie.- "Radio Noordzee draaide op zo’n 20 kilowatt en bij Radio Veronica kwam er hooguit een halve kilowatt uit de antenne (Veronica stopte zo’n 7 a 8 kilowatt in de antenne maar er kwam nog geen halve kilowatt uit)." -Klopt natuurlijk ook niet.- "En Radio Caroline op 192 kwam ook overdag goed beluisterbaar door, ondanks dat het zendvermogen van Radio Caroline in de jaren zeventig van de vorige eeuw maar twee kilowatt was (bron: Peter Chicago)." -Zelfs Chicago kan het weel eens mis hebben, want dit klopt natuurlijk ook niet.- "Nu echter is het signaal op 648 kHz ook in de avonduren nog goed beluisterbaar." -Ja, midden in de zomer misschien.- "Dus heeft over de hele dag beschouwd Radio Caroline anno nu in de Benelux een betere AM-ontvangst dan toen Radio Caroline nog een zeezender was.’ " -Dacht het dus (echt) niet.-
  3 points
 33. Was wel een grote zaak dat Radiohuis, 5 vestigingen in A'dam. De uitzendingen waren vrij mager, paar uur per week, veel dagen niets. Vanwege allerlei bezwaren van dominees , pastoors en andere fatsoensrakkers mocht er niet te veel verstrooiing zijn want dat leidde maar tot vervlakking. De NTS had toen makkelijk de zendtijd vol kunnen krijgen met buitenlandse amusements series. Samen met de hoge prijs voor een toestel (en dat maar in een deel van NL ontvangst mogelijk was) zal de stormloop aardig ingedamd hebben. Op Aruba kregen we in 1963 eigen TV: TeleAruba canal djez tres (13). Avond aan avond Amerikaanse series (zonder ondertiteling), zeker 80 a 90 % amusement. Binnen afzienbare tijd had het grootste deel vd bevolking (60.000) een TV in huis. Ontvangst was makkelijk op het hele eiland met binnen antenne.
  3 points
 34. Dappere Dodo begon en eindigde echt met een poppenkast
  3 points
 35. In het kader van: "alle domme spelletjes zijn al gedaan dus we gaan nu aan de echt infantiele beginnen?"
  3 points
 36. Ja, AFN tv ik keek mij suf. Speciale antenne op het dak ( Bunschoten-Spakenburg) ging perfect. De tv kocht ik speciaal. Een JVC (links op de foto en in detail de onderste foto) met inderdaad Ruud NTSC er op. Deze foto is uit 1988. Juul
  3 points
 37. Het kan nog veel mooier: Probeer eens de 1566 kHz te huren van Vahon, en die vanaf het schip uit te zenden. Dat is toevallig............. 192 meter!! (Eventueel de 192 vanaf land, Nootdorp). Met 1 kW bereik je minstens hele Randstad. Heb ik de 1584 dan mag je die gebruiken, mits AT toestemt, kan ook met 1 kW. Hoe dan ook zal ik het programma op 1584 overnemen, ovb verkrijgen vergunning.
  3 points
 38. Leuk om de moeilijkheden rond de start van de nieuwsvoorziening weer eens in herinnering te brengen. Heel herkenbaar. Toen radio Monique in december 1984 met haar voorbereidingen van de nieuwsuitzendingen bezig was aan boord van de Ross Revenge gebeurde hetzelfde. Veel tegenwerking, jaloezie en vijandigheid. Ook toen zagen de Engelsen de komst van Monique als een overname. En daar wilden ze liever niet aan meewerken. Op hoog niveau is deze situatie toen tussen O'Rahilly en Fred Bolland besproken onder dreiging van stopzetting van de huurbetalingen door radio Monique. Daarna kwam er een betere samenwerking en na een paar maanden was de situatie genormaliseerd. Salut Leendert
  3 points
 39. Zo is het..........In 1968 moest ik ook al bij de Veronica Sint en ZWARTE Pieten komen.......
  3 points
 40. 3 points
 41. Hier zal toch niemand om treuren denk ik zo . Hij heeft er onder anderen voor gezorgd dat de luistercijfers zo enorm zijn gedaald
  3 points
 42. "De verplaatsing van het programma De Staat van Stasse naar NPO Radio 5 past in de verdere vernieuwing en verjonging van deze zender." Verjonging? Naar welk radiostation moeten de ruim 1, 2 miljoen 75-plussers in Nederland dan naar luisteren? Is veroudering niet meer op zijn plaats?
  3 points
 43. Wat een onzin zeg. Zijn BNN luisteraars dusdanig armoedig van geest dat dit mensen moet gaan trekken?
  3 points
 44. Veel leuker is om de POSTER afleveringen uit 1993 eens on-line te zetten. Ik maakte ze in 1993 tijdens een paar uur gezellig praten met Frank in Nijmegen. Hier kun je ze vinden incl. de draaiboeken voor de uitzending. Dus dit is de loopbaan van Frank t/m 1993. https://wetransfer.com/downloads/c984b16b50356d7a4f7e82f32ee7236f20170416153415/74be41 Nu ik het allemaal weer zo zie herinner ik mij dat NOB techn. Jack de Vries en ik met deze eerste aflevering zo'n 6 uur bezig geweest zijn. Tijd speelde geen rol, als het maar goed was. En alles zonder computer gewoon op 3x Telefunken M15 machines. De interview blokjes had ik thuis op MiniDisc al uitgemonteerd, dat deed op op een SONY MZR3. Daar nam ik het interview ook mee op. Er zit een prachtige compressor op ! (zie foto hieronder ) De interview blokjes kopieerde Jack dan weer op tape en die starten we dan weer in. Ja, vrienden, da's ook echt radio maken, handwerk en veel nadenken. Dat laatste heb ik tijdens m'n Veronica tijd van Henk van Dorp en Lex geleerd. Enfin, geniet er maar van. Hier nog een leuke foto, tijdens de mix van het concert dat we opnamen digitaal in Ede. Foto: Juul en Frank in VARA st. 8. ( 11 januari 1989 om 0.200 uur in de nacht ! )
  3 points
 45. Inderdaad, goed verhaal. Ik denk echter dat er nog wel wat meer speelde. Ik kom zelf uit het zuidwesten van Drenthe en daar was Veronica (met pijn), RNI en later ook Caroline wel te ontvangen. Maar in de huiskamer kwamen die zenders niet op de radio. En zeker in de 60'r jaren niet. En tja wat had je in te brengen ................ Je was dus aangewezen op eigen ontvangst middelen (wat me aardig lukte) en vooral een plek hebben waar pa en ma dat "katten gejank" niet konden horen. Rob V.
  3 points
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+02:00


 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.